"Dairenin bedeli şehidin kanıyla ödenmiştir"

"Dairenin bedeli şehidin kanıyla ödenmiştir"
Bir iş insanının Zeytin Dalı harekatında şehit düşen Teğmen Muhammed Kır'ın annesi Hemra Cömert'e, hediye ettiği evin sözleşmesinde yer alan, "Dairenin bedeli şehidin kanıyla ödenmiştir" sözleri şehit annesini duygulandırdı.

Erzurum'da bir inşaat şirketi sahibi Zeytin Dalı Harekatı’nda 15 Mart günü, teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Teğmen Muhammed Kır’ın annesi Hemra Cömert’e ev hediye etti. Bunun üzerine daha önce eşinden ayrılan, bir süredir de Kayseri’de bekar olan oğlu Muhammed Kır ile birlikte yaşayan Cömert ile iletişime geçildi.

Şehidin annesi Hemra Cömert, çocukları Büşra, Ahmet ve Mustafa ile birlikte hayırsever iş insanının ofisinde bir araya geldiler.  Firma yetkilileri, anne ve çocuklarına verilen evin tanıtımını yaptıktan sonra sözleşme imzalandı.

Satış sözleşmesinde yer alan "Dairenin bedeli, TSK mensubu Afrin şehidimiz Teğmen Muhammed Kır’ın Afrin şehidimizin kanıyla ödenmiştir" ibaresini okuyunca, anne ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit ailesine Eylül ayında taşınacakları evlerine tüm eşyaların yine hayırsever vatandaşlar tarafından alınacağı belirterek, özel eşyaları dışında hiçbir şey getirmemeleri istendi. Şehit annesi ve kardeşleri büyük bir acı yaşadıklarını ve bu acının dinmeyeceğini belirterek, iş insanı ve hayırseverlere teşekkür etti.