Dalaman Kaymakamı'ndan yabancılara kıyak (1)

Yabancıların  “özelleştirme ve yatırım” yalanı ile milletimizin birikimlerini yağma etmesinin yolu, 2003 yılında  “köy kanununun” yürürlükten kaldırılması ve yalnızca  “belediye yerleşim sınırları içi”  ile yabancılara toprak satışına izin veren kanun içeriğinin,  “Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçi” diye değiştirilmesinden sonra, pusuda bekleyen ne kadar yerli ve yabancı yağma zihniyetli varsa harekete geçti.
Bugün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtları bile incelenmiş olsa, yabancıların aldıkları toprakların tam olarak büyüklüğü saptanamamaktadır. Çünkü, Tapu ve Kadastro kayıtlarında yalnızca şahsa yapılan satışların miktarları tam olarak belgelendirilebilmektedir. Eğer satış yabancıların sahibi veya ortağı olduğu bir  “şirkete”  yapıldıysa, bu satışları ortaya çıkarabilmek oldukça zor olmaktadır.
Yıllardır yabancıların turizm bölgelerinde aldıkları topraklara ilave olarak bir de turizm tesislerinin yabancılara satışı sonrası, artık  “yabancı koloniler”  diyebileceğimiz yerleşim alanları ortaya çıkmaya başladı. Anayasal olarak sahiller ve ormanlar  “kamuya ait alanlar” olduğu halde bu yasanın yalnızca kitapta varlığını devam ettirdiğini, günlük yaşamda ise bu  “Anayasal Hakkın”  özel sektöre ve yabancı sermayeye devredildiğini görüyoruz.
Yabancıların turizm bölgelerinde aldıkları evlerini  “birer işletme” gibi haftalık bazda çok yüksek fiyatlara (haftalık 1.000 - 2.500 YTL) kiraya verdiklerini, bunun Türk Ekonomisine büyük zarar verdiğini defalarca yazdım. Ama devletin varını yoğunu satmayı  “maliyecilik”  sanan bir zihniyetin altı yıldan bu yana iktidar gücünü elinde bulundurması, maliye yasalarının yalnızca Türk Vatandaşları aleyhine kullanılmasına yaradı.
Bunca olumsuzluk devam ederken, Muğla’nın Dalaman İlçesi Kaymakamı’nın 2008 yılında Dalaman Havalimanı’ndan yapılacak olan  “yolcu transferleri”  faaliyetlerini düzenlemeye yönelik aldığı kararları okuyunca gözlerime inanamadım. Şimdi alınan kararlardan iki örneği aşağıda veriyorum, yorumunu ise siz sayın YENİÇAG okurlarına bırakıyorum
Madde-13
Transfer yetkisi olmayan (özellikle otel, motel, pansiyon) işletmecilerinin veya burada çalışanların transfer yapmalarına kesinlikle izin verilmeyecektir.
Madde-14
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği, Karayolları Trafik Kanunu, İçişleri, Ulaştırma ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile İl Trafik Komisyonu, İl Turizm Komisyonunun; Turizm ve yolcu taşımacılığına ilişkin almış olduğu kararlar eksiksiz olarak uygulanacaktır.
Madde-16
Yolcu karşılamaya gelen yabancı uyruklu şahıslar kontrol edilmeyecek, müdahalede bulunulmayacaktır.
Geldiğimiz noktayı daha nasıl anlatalım ki; Yabancıların haftalık 1.000 - 2.500 YTL’ye kiraya verdikleri yazlık villalarına gelen  “müşterilerini” kendi özel araçları ile Dalaman Havalimanı’ndan almalarının önüne hiçbir engel koymaz iken, turizm tesisi sahibi olan kendi vatandaşının yolcusunu havaalanından almasına yasak getiriyor.
Bir tarafta para kazanıp devletine vergi verecek olan Türk Vatandaşı, diğer tarafta kayıt-dışı yabancı uyruklulara tanınan imkanlar. Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar görmediklerimizi bize gösterdiler.

Yazarın Diğer Yazıları