Damatlar ölçü olsun

Fethullahçılar her yere sirayet etmişler... Eğitim kurumları, dernekler vakıflar, devletin hemen bütün birimleri, iş dünyası, sosyal alanlar... Aklınıza neresi gelirse...

Ve hepsi legal; devletten müsaadeli... Hususiyetle iktidar partisinden destekli.

Fethullahçıların eli değmemiş bir alan gösterebilir misiniz?

15 yıldır iktidarda olan partinin zamanını düşünün, bir de önceki zamanları... "Palazlanma" ebadını görün.

2004'te Millî Güvenlik Kurulu'na, Fethullahçıların dosyaları geliyor... "Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler" başlığıyla, "Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması" tavsiye kararı hükümete bildiriliyor. Altında hükûmet edenlerin de imzası var. Rapor çok ayrıntılı ve sanki bugünler bilinerek hazırlanmış.

Kararı kim sumen altı ediyor? Hâlen iktidarda olan parti!

(Burada Ak Parti yöneticilerini ne derece itham edebiliriz, bilemiyorum. 28 Şubat'ın ağırlığı daha hissedilirken, Cemaate karşı tavır İslâmî hareketlere bir gözdağı olarak görülürken, "Tedbir alınsın." diyenlerden kuşku duyulmasında haklılık payı olup olmadığını da düşünmeliyiz. Hiç kimse, bir cemaatin bu derece siyasî emel güdeceğini aklına getiremezdi.)

Cemaat'e mim konma tarihi 7 Şubat 2012... R.T. Erdoğan'ın en yakınındaki kişi, MİT Müsteşarı ifadeye çağrılıyor.

İktidarın tavrı bu tarihten sonra netleşmeye başlıyor. İlk önce, daha mektep açmadan dershane açmaya başlayan Cemaat'in ana damarı bu dershaneleri kapatmak için harekete geçiliyor.

Ve Cemaat'in 17/25 Aralık 2013 atağı...

Bu tarihlerden sonra Hükûmet'in Cemaat'e tavrı kesin... Bitirmek için elinden geleni yapıyor. Ama Cemaat'e bağlı bütün kuruluşlar, üzerlerine gidilse bile kanunî faaliyetlerini yürütüyorlar.

Burada duracağız işte... Menfur 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü'ne kadar kapatılmamış bir kuruluşun üyesisin diye insan işinden edilir mi, hapse atılır mı?

İki damat... Biri Kadir Topbaş'ın, diğeri Bülent Arınç'ın. Biri Fethullahçıların iş adamları derneği TUSKON'da faaldi, diğeri doktorların toplandığı bir dernekte başkandı. Bank Asya'ya da para yatırıyorlardı.

İşadamı damat uzun süre tutuklu kalıyor, sonra imza karşılığı bırakılıyor. Hekim olan damat işinden atılıyor, bu hafta başında tutuklanıyor, birkaç gün sonra serbest bırakılıyor.

Araştırın, FETÖ'den tutuklanan 50 bin kişiden belki de büyük çokluğunun durumu Ak Parti'nin ağır toplarının damatlarının durumuyla aynı... Cemaat bankasına para yatırdılar, derneğine üye oldular diye hapisteler.

Şartlar normale dönünce, haksız tutuklamalar, işten atmalar devletin başına gaile açacak. Legal bir dernek, legal bir banka... Kim bu derneğe üye olun, bu bankaya para yatırın derse desin, kanunen açık bir derneğe üye olmuşsa, bankaya para yatırmışsa nasıl hapsedebilirsin ki...

Hele erlerin durumu... Ne bilsinler FETÖ'yü, şunu bunu... Komutan hadi tatbikat var diyor, götürüyor. Hemen hiçbiri silah kullanmamış...

Damatlar dışarıda, halk içeride denmesin... Damatlar ölçü olsun bari... Tutukluların durumu gözden geçirilsin. FETÖ'ye koz verilmesin.

Yazarın Diğer Yazıları