Darbe girişimini AKP sürdürüyor!

TBMM'de oy birliğiyle kurulan "FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırma komisyonu" ne oldu? AKP, epey beklettikten sonra komisyona vereceği üyeleri belirledi. Bütün üyeler oylanarak kabul edildi.

Buna göre, komisyona AKP'den Burdur Milletvekili Reşat Petek, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, CHP'den İstanbul milletvekilleri Zeynel Emre, Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu ile İzmir Milletvekili Aytun Çıray, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan seçildi...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuyla ilgili olarak "İsimlere bakınca, maden komisyonu için maden mühendisi görevlendirirsin ya 'FETÖ'yü araştırırken de FETÖ'cüleri koyalım' demişler. Reşat Petek'in ismini orada görmek... AKP'nin o komisyona bu işi en iyi bilen, uzun süre yüreğinde hissetmiş arkadaşları koyması manidar geldi" ifadesini kullandı.

***

Meclis, torba yasayı kabul ettikten sonra Ekim'e kadar tatil edildi. Milletvekilleri birbiriyle vedalaştı... Komisyonun toplanacağı yer, tarih ve saatin daha sonra ilân edileceği bildirildi!

FETÖ'yü araştırsın diye gönderilen AKP'li üyelerden ikisinin cemaate yakın olmasını, herkes "AKP darbe girişiminin bütün ayrıntıları ile ortaya çıkmasını istemiyor" diye yorumluyor!

Bu şüphe, "tiyatro oynanıyor" dedikodularının yeniden yaygınlaşmasına yol açıyor! Halk arasında kiminle konuştuysam, bu yorumu yapıyor! Özellikle Genelkurmay Başkanlığı'nın "Akın Öztürk bize yardımcı olmuştur" açıklamasına rağmen bu kişinin tutuklanması ve daha önce FETÖ toplantılarına katıldığının ortaya çıkması, bu yorumlara dayanak olarak kullanılıyor!

Bu konu niçin ortada bırakıldı? Neden aydınlatılamıyor?

***

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ayrıca "15 Temmuz gecesi 21.30-22.00 sularında bir hasta ameliyata girmek üzereyken, televizyonda Boğaz Köprüsü'ndeki hareketlenmeyi ve Genelkurmay'ın önündeki gelişmeyi gördükten sonra uyutulsa, yoğun bakımdayken gözlerini açıp Yenikapı mitinginde resmi üniformasıyla Genelkurmay Başkanı'nın konuşma yaptığını görse, sonra durumu sorduğu hemşire, 'OHAL ilan edildi, Meclis kapalı, hükümet KHK ile ülkeyi yönetiyor' dese, uyandırılan hastayı darbe girişiminin Türkiye'de başarıya ulaşmadığına ikna edebilir miydik, emin değilim" dedi... 

Özel, "Bu Meclis niye kapalı kardeşim?" diye sordu.

Öyle ya, Türkiye bir işgal girişimi ile karşı karşıya kaldıysa, devleti kuran Meclis niye kapatılıyor? Devleti kuran Meclis'in ordusuna Sevr'deki "Boğazlar bölgesi askersizleştirilecek" dayatması nasıl uygulatılıyor? "Darbe girişimi önleniyor" gerekçesiyle yapılanlar, devletin neredeyse bütün kurumlarının satışa çıkarılması da darbe değil mi?

***

Zaten emekli kurmay albay Mustafa Dönmez, 14 ay önce "Cemaat, ordudan tasfiye edileceğini anlarsa darbe yapar" diye canlı yayından uyardığı halde, adeta bu girişimin beklenmesi ve önlendikten sonra da Tayyip Erdoğan tarafından "Allah'ın lütfu" olarak nitelendirilmesi, soru işaretlerine sebep olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına, eyalet modelini savunan, bunun için Yeni Anayasa hazırlattığı öne sürülen ve medyada, sahibi olduğu güvenlik şirketi üzerinden "özel ordu kurmak"la suçlanan birisinin getirilmesi, bu arada sosyal medyada "Devleti koruyacak 40 bin kişi arıyoruz" diye sloganlar kullanılması, mevcut orduya "Yeniçeri Ocağı muamelesi" yapan AKP iktidarı hakkındaki şüpheleri daha da büyütüyor.. 

Bir tek topçu kışlası eksik!

AKP bu şüphelerle birlikte iktidarını sürdüremez!

Yazarın Diğer Yazıları