Darbe Komisyonu'nda gerginlik

Darbe Komisyonu'nda gerginlik
TBMM 15 Temmuz ve FETÖ/ PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun İstanbul ve Marmaris'e yaptığı ziyaretleri, CHP'li komisyon üyeleri 'gezi' olarak değerlendirmesi gerginliğe yol açtı.

Darbe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Aykut Erdoğdu, Aytun Çıray, Zeynel Emre ve Sezgin Tanrıkulu komisyonun bugünkü toplantısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın dinlenmesi için oylama yapılması taleplerini yineleyerek önerge verdi. Komisyon Başkanı Reşat Petek ise önergeyi okudu ve oylama yapılmayacağını bildirdi. Reşat Petek, Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın dinlenmesi için gelen taleplerin reddedilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

"MİLLETİN PARASIYLA GEZİ YAPIYORSUNUZ"

CHP'li komisyon üyesi Aytun Çıray, komisyonun İstanbul ziyareti ile önümüzdeki hafta Marmaris'e gidecek olmasını eleştirerek "Milletin parasıyla gezi yapıyorsunuz. Çok istiyorsanız Marmaris'teki otel sahibini buraya davet edelim. Otel sahibini dinleyelim burada" dedi. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise "15 komisyon üyesi var, danışmanlar var. Tümünün gitmesi mi daha ekonomik yoksa onların gelmesi mi? Davet edelim gelsinler" diye öneride bulundu. 

"TURİSTİK GEZİ DİYENLERİ KINIYORUM"

Aytun Çıray'ın bu sözlerine AK Parti'li Ravza Kavakçı Kan, "Darbeyle mücadele eden kahraman polislerimizi ziyaret ettik. Devlet polisine gitmek gezmek midir?" diyerek tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Reşat Petek ise "Böyle bir anlamlı geziyi turistik gezi diyenleri kınıyorum. Tarihe not düşecek çalışmaları eksiksiz yapıyoruz. Gazileri ziyaret ediyoruz. Marmaris'te otelde neler yapıldı? Bunların mahallinde dinlenmesi ve tarihe not düşülmesinden daha önemli faaliyet ne olabilir" diyerek 'Çıray'ın bu açıklamalarını eleştirdi.

İlgili Haberler