Darbe raporuna "ek"in ek"i...

TBMM, 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunun nihai raporunda olmamasına rağmen Meclis Başkanlığına " adalet" yürüyüşünden sonra  teslim ettiği son raporda CHP'yi 'FETÖ'yle işbirliği içinde  olduğu suçlaması bölümüne CHP ek yanıt verdi. Yeni bir muhalefet şerhi yazısıyla... Oldukça uzun bir ek yazı."Siyasi bir manevra ile komisyon çalışmalarını değersizleştirmenin ve 15 Temmuz darbe girişimini şakalaştırmanın ötesinde, yapılan tahrifat ciddi bir hukuksuzluğa da tekabül etmektedir" deniyor.

CHP'nin,komisyon raporuna verdiği ikinci muhalefet şerhinde oldukça çarpıcı ifadeler var. Bunlardan bir bölümü de, "Videolar" ,"Görseller", "Beyanatlar" başlıkları altında çok özetlenerek verilmiş. Şöyle deniyor:

" ... AKP çok büyük bir gaflete düşerek FETÖ ile işbirlikleri, yol arkadaşlıkları, aynı menzile giden yolculukları, dava kardeşlikleri katıksız bir suç ortaklığına dönüşmüşken, bunu gizlemenin yolunu CHP'yi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ve onun arkasında kilometrelerce yolu yürüyen milyonları kriminalize etmekte bulmuştur. Bu durumda, oyun sürerken kuralları sürekli değiştirerek kararsızlığın, tutarsızlığın, samimiyetsizliğin eşsiz bir örneğini teşkil eden AKP'nin FETÖ'yü yıllarca öven, payelendiren ve darbeye kalkışacak güce eriştiren irtibat ve iltisaklarını tüm açıklıkları ile ortaya koymak bir zaruret haline gelmiştir. Raporun bu kısmı boyunca muhtelif kanallardan elde edilmiş fotoğraf ve beyanatlar sadece ve sadece oldukları gibi aktarılarak bile kendi başlarına yıllara yayılan AKP-FETÖ kardeşliğini ifadede pekala yeterli olacaktır. "

İnternet adreslerinin de  tarihleriyle birlikte  verildiği "Videolar" bölümünden seçmece başlıklar:

-Recep Tayyip Erdoğan FETÖ liderini yurda çağırıyor: "Bu sıla hasret artık bitsin"

-Recep Tayyip Erdoğan FETO'ya özlemini ifade ediyor: "Bu hasret niye?"

-Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra AKP milletvekilliği yapacak olan Hakan Şükür'ün nikahını kıyıyor, nikah şahidi Fethullah Gülen. Hakan Şükür'ün daha da sonra bir OHAL KHK'sı ile madalyaları elinden alınıyor.

-Recep Tayyip Erdoğan, 2010 referandum sonuçları için okyanus ötesine teşekkür ediyor.

-Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor, Fethullah Gülen dinliyor. Dönemin Diyanet İşleri Başkanı, Melih Gökçek, Abdullah Gül de eşlik ediyor.

-Recep Tayyip Erdoğan'ın övgü ve teşvik dolu muhtelif TUSKON konuşmaları.

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkçe Olimpiyatlarında konuşuyor: "Muhterem Fethullah Gülen hoca efendimize Antalya'da gönül dolusu selamlar"

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Meclis Genel Kurulunda FETÖ lideri Fethullah Gülen'e methiyeler: "Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir."

-Bekir Bozdağ: "(Poliste yargıda cemaat yapılanması için) Öyle bir şey olabilir mi?"

-Binali Yıldırım Türkçe Olimpiyatlarında Fethullah Gülen'in şiirini okuyor

-Numan Kurtulmuş'tan Gülen'e dön çağrısı.

-Bülent Arınç'tan Fethullah Gülen müdafaa ve övgüleri: "Hoca efendi bence siyaset üstü bir insan, bizden daha iyi görebiliyor", "Hoca efendi çiçeklerle karşılanacak."

-Ali Babacan Türkçe Olimpiyatlarında Gülen'i övüyor

-Egemen Bağış Fethullah Gülen'i bir öncü ve kahraman olarak yüceltiyor.

-Abdullah Gül, Fethullah Gülen için: "Hepimizin hocasıdır, bir bilim adamıdır, muhterem bir hoca efendidir."

-AKP milletvekili Abdurrahman Kurt: "Cemaat ile birlikte askeri vesayete karşı işbirliği yaptık."

Beyanatlar bölümünden az bir  seçmece:

--Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtelif beyanları: 14 Mayıs 2011; "MHP'nin bir defa Hocaefendi'ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Çok çirkin bir şey. Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak? Bir defa onun bulunduğu makam, meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Çok çirkin, çok ayıp. Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum. Burada Bahçeli'nin kendisini çek etmesi, kendiyle uğraşması lazım. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerim de bunun bu yaptıklarından ciddi manada rahatsızlar. Böyle bir yaklaşım olmaz."

--15 Haziran 2012 . Türkçe Olimpiyatlarında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan: "Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti bitmelidir. Bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim."

-22 Mayıs 2013. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD temasları esnasında kendisinin de Fethullah Gülen'e ziyaret yaptığını açıkladı. TRT'den yayınlanan bu röportajda Bülent Arınç "Başbakan bizden 'sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu  öğren dedi. 3 saate yakın birlikte olduk" dedi.

- Melih Gökçek: "Terbiyeni takın, Fethullah Gülen'e "Feto" diyemezsin. Özür dile.

Gerçekten, bütün bunlar oldu mu, Türkiye'de yaşandı mı?..Yoksa... Yoksa..."FETÖ işbirlikçisi CHP" utanıp sıkılmadan AKP'ye iftira mı atıyor?..

Yazarın Diğer Yazıları