Darbe şehidi polisin oğlu oldu

Darbe şehidi polisin oğlu oldu
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda yan yana şehit düşen polis memurları ikiz kardeşlerden Ahmet Oruç'un, o acılı dönemde 7 aylık hamile olan eşi, 10 gün önce dünyaya gelen bebeğiyle avunuyor.

FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen Ahmet Oruç'un o dönemde 7 aylık hamile olan eşi, kızına kavuşmanın buruk mutluluğunu yaşadı.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan ve geçici görevle gittikleri Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda ikiz kardeşiyle şehit düşen Ahmet ile eşi Emine Oruç'un (23) özlemle beklediği bebekleri, 10 gün önce dünyaya geldi.

Polis memuru şehit düştüğünde 7 aylık hamile olan eşi, kocasıyla daha önce kararlaştırdıkları "Hifa" ismini verdiği kız çocuğunu babasız büyütecek olmanın hüznünü yaşıyor.

Çukurova ilçesinde kayınpederine ait evde yaşamını sürdüren Emine Oruç, hamile olduğunu geçici görev için bulundukları Ankara'da öğrendiklerini söyledi.

Eşinin bebeği olacağını duyunca çok mutlu olduğunu anlatan Oruç, "İkiz kardeşine sarılıp birlikte ağlamışlardı. İlerleyen dönemde bebeğimizin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik. Ben erkek çocuk isteyeceğini düşünmüştüm. O da ' kızı, erkeği yok benim için' demişti. Nasip olmadı. Kızımın ismini eşimle kararlaştırmıştık." diye konuştu.

Oruç, eşiyle en son 15 Temmuz darbe girişimi öncesi akşam saatlerinde telefonla görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ben pek müsait değilim, seni sonra ararım dedi. Ardından mesajlaştık. En son 'Ankara'da olay var' mesajı attım. Ama o mesajıma cevap vermedi. O sırada şehit düşmüşler. Büyük üzüntü yaşadık. Şimdi onun hatırasına sarılacağım. Babasız bir çocuk büyüteceğim. O yüzden yüküm iki kat ağır. Ben annelikle beraber ağır bir yükün altına daha giriyorum. Ama çok şükür herkese nasip olmaz. Ben kızıma babasıyla amacısının kahramanlığını anlatacağım. Gurur duyacağı babası ve amcası var."