Datça'da yılın annesi emekli öğretmen Yıldız Ekebaş 

Datça'da yılın annesi emekli öğretmen Yıldız Ekebaş 
Tüm Sanatçılarla Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Datça’da yılın annesini seçti. Dernek, Emekli Öğretmen Yıldız Ekebaş’ı yılın annesi olarak seçerken, emekli öğretmenimiz Ekebaş, haberi aldığında gözyaşlarını tutamadı.

Yeniçağ Gazetesi Datça Temsilcisi olan kızı Esmeri Alev Ekebaş ise; “Annem benim yaşam enerjimdir. Sayesinde okudum, gazeteci-yazar oldum. Öğrencilerinin olduğu gibi benim de idolümdür” dedi.

Kısa adı Tüm San Der olan Tüm Sanatçılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Datça’da yılın annesini belirledi. Emekli öğretmen Yıldız Ekebaş yılın annesi olarak seçildi. 
Haberi aldığında gözyaşlarını tutamayan emekli öğretmen Ekebaş’ın Yeniçağ Gazetesi Datça Temsilcisi olan Esmeri Alev Ekebaş, duygularını şöyle anlattı:
“Derneğin Halkla İlişkiler ve Basın Başkanı olarak bugün aldığım bu haberle çok mutlu oldum. Emekli İlkokul öğretmeni annem Yıldız Ekebaş, TÜM SAN DER ve Baba Haber gazetesi tarafından Muğla Datça’da yılın örnek annesi seçilmiş. Bir engelli olarak başta annem olmak üzere ailem sayesinde yaşama tutunan bir insan olarak yaşamını bana adayan fedakar, cefakar canım anneciğimin bu ödülü alması nedeniyle onure olduk. Annem benim yaşam enerjimdir. Sayesinde okudum, gazeteci-yazar oldum. Öğrencilerinin olduğu gibi benim de idolümdür. Pandemi nedeniyle ertelenen ödül, 18 Ağustos 2021 günü yani bugün verildi. Sayın Genel Başkanım Cahit Baba ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederiz. Annem haberi sevinç gözyaşlarıyla okudu. Tüm Sanatçılar Derneği, merkezi Adana’da olan ve 26 sanat dalını bir araya toplayan ilk ve tek dernektir. Derneğin Genel Başkanı Cahit Baba, 25 yıl Güney Havadis Gazetesi Magazin Müdürlüğü’nü yapmıştır. Adana ve yöresinde yaşayan Kilisliler Yörük Türkmen Derneği Başkanı da olan duayen gazeteci Cahit Baba, derneği kurucusudur. Baba Haber Gazetesi sahibi olan Cahit Baba’nın kurduğu, günden güne büyüyen ve üye sayısı artan sanatın ve sanatçının dostu bir derneğin bünyesinde görev almaktan dolayı mutluyum.”

Yavuz Bey Datça temsilcimiz Esmeri Alev Ekebaş''ın annesi yılın örnek annesi seçildi.