Davutoğlu bataklığı!

Gerçekten çok üzülüyoruz.
Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Kırşehir’den başlayarak gittiği her yerde ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’nu partililerine sürekli yuhalatıyor; üstelik haksız yere!
Dışişleri Bakanlığı döneminde Türkiye’yi  “sıfır sorun”  bataklığına soktu.
Bu davranışlarıyla da  “suçüstü yakalanmışlar”  telaşı ile mevcut kutuplaştırmalara ilave  “yeni bir kutuplaştırma” bataklığına ha soktu ha sokacak!
Meseleyi hatırlatalım.
Bütçe konuşmasında Davutoğlu elindeki mavi bir dosyayı Kılıçdaroğlu’nun yüzüne sallayarak, SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 küsur akrabasını sınavsız olarak işe aldığını söyledi. Çünkü Kılıçdaroğlu AKP’li vekil ve bakan yakınlarının sınavsız olarak işe alındıklarını, çok yüksek makamlara, yüksek gelirlere ve çok güçlü yetkilere kavuşturulduklarını söyledi, belgelerini de sundu.
Üstelik Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da,  “Bu atamalar olmadı diyemem”  diyerek AKP’nin torpil gerçeğini itiraf etti...
“Haksız yere suçlandığını”  söyleyen Kılıçdaroğlu  “On yıldır aynı suçlama. 12 yıldır iktidardalar, böyle bir atama varsa gereğini yapsınlar” mealinde bir şeyler söyledi ve bununla yetinmeyip bir de meydan okudu:
“-Bırakın 70 kişiyi, akrabamı sınavsız işe aldığımı 7 akrabamı sınavsız işe aldığımı ispat etsinler, CHP Genel Başkanlığından istifa ederim. İspat edemezse Davutoğlu istifa eder mi?”
Davutoğlu adeta  “Hanya’da Mevlana aramasınlar, bulurlarsa istifa ederim”  diyen Kılıçdaroğlu’na  “Hani Konya’da Mevlana yok diyordun, işte Mevlana” türünden bir cevap verdi. Konya Türkiye’nin İç Anadolu’sunda, Hanya Yunan’ın Girit’inde...
Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu...
Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Sayın Davutoğlu... Muhterem Başbakanımız...
Sayın Kılıçdaroğlu size  “Ben sınavsız kimseyi işe almadım”  demedi.
Aksine bunun o dönem bir ihtiyaçtan kaynaklandığını, 2 bin küsur kişinin sınavsız işe alındığını, bu konuda teftişler geçirildiğini ve hiçbir suç unsuru bulunmadığını defalarca söyledi, hâlâ da söylüyor. Üstelik bunu Kılıçdaroğlu değil devletin resmî belgeleri ve teftiş raporları söylüyor. Zaten sizin açıkladıklarınız da devletin müfettişlerinin ibra ettiği bu atamalar...
Kılıçdaroğlu,  “Değil 70, sınavsız 7 yakınımı işe aldığım ispat edilsin, istifa ederim”  dedi ve siz hâlâ Kılıçdaroğlu’nun yakınlarını sınavsız işe aldığını ispat etmediniz, edemediniz.
Kapatın bu konuyu bitsin...
 “Beni yanıltmışlar, özür dilerim”  deseniz hem AKP tabanı hem Türkiye, sizi daha çok alkışlar.. Bu ülke artık böyle siyasetçilere muhtaç. Ustanız yanlış yaptı, iktidar oldu amma Türkiye’yi kardeş kavgasının eşiğine getirdi. Bir evde misafir olsanız, ev sahibinin birini döverek ve söverek elinden aldığı yiyeceği sofranıza koyduğunu görseniz bu yemek içinize siner mi? Türkiye bugün bu halde. Kavgadan nemalananın ekmeği yenmez.
Siz hâlâ Kılıçdaroğlu’nun 7 yakınını bile işe sınavsız aldığını ispat edemediniz amma CHP’li Haluk Koç, AKP’nin sınavsız kadrolarla hısım akraba kayırma listelerine yenilerini ekliyor... Milletin evlatları 85-90 puan aldığı KPSS’den umudunu kesti, AKP torpili bulmanın peşine düştü. Gençlerin ahlakı örseleniyor...
Siz erdemden, barıştan, hakikatin ta kendisinden kendi helâl ekmeğinizi üretin.. Bir ilim adamına da ancak bu yaraşır... Siz böyle yapın sonra bu halinizi sömürmek isteyenler olur da susarsak işte o zaman bize dönün,  “Bunlar haktan hakikatten anlamıyorlar, niye susuyorsunuz!”  siteminde bulunun...
Ve bu satırları da milletin çıkarlarını düşünerek Allah rızası için yazdığımızı bilin ve sakın ola ki,  “Dünya ve ahret kardeşimizle aramızı açmak istiyorlar”  suizannına kapılmayın.
Yoksa zor helalleşiriz, haberiniz olsun..

Yazarın Diğer Yazıları