Davutoğlu cephesinden Bahçeli açıklaması

Davutoğlu cephesinden Bahçeli açıklaması
Türkeş'in röportajı sonrasında Davutoğlu'nu işaret eden Bahçeli'ye yanıt gecikmedi.Davutoğlu'na yakın kaynaklar, bakanlık tekliflerinin Erdoğan ile birlikte hazırlandığını,Akşener'in reddettiği teklifi, Türkeş'in sürpriz bir şekilde kabul ettiğini söyledi

Bahçeli'nin "Davutoğlu'na sorun" çıkışına, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi'nden yanıt geldi. Gazete yazarlarından Elif Çakır bugün konuyla ilgili bir yazı yayınladı. Çakır'ın, yazısında Davutoğlu kaynaklarından aldığını belirttiği kısım şöyle: 

"MHP lideri Bahçeli’nin ‘Ahmet Davutoğlu anlatsın’ sözünü eski Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu’nun yakınlarına sordum…

Öncelikli olarak “Sayın Ahmet Davutoğlu’nda anlatılacak, gizli saklı bir ‘hikaye’nin olmadığını söylediler. Ve Sayın Devlet Bahçeli’ye yanıtları şöyle oldu:

"BAHÇELİ HEDEF ŞAŞIRTIYOR"

Öncelikle Sayın Devlet Bahçeli kendisine sorulan soruya yanıt vermek yerine hedef şaşırtmaktadır.

O dönemde Başbakanlık görevini yürütmekte olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kendisi ne de Davutoğlu’nun görevlendirdiği bir ismin Sayın Tuğrul Türkeş ile öncesinde ne direkt ne de dolaylı olarak bir görüşmesi ve bir pazarlığı söz konusu olmamıştır.

Sayın Ahmet Davutoğlu o süreçte Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilen ve mutabık kalınan isimlere yine Anayasa gereği davet mektupları göndermiştir. MHP’den iki isim (Meral Akşener) reddetmiştir, Sayın Tuğrul Türkeş ise kabul etmiştir. Sayın Tuğrul Türkeş’in davet mektubunu kabul etmesi ise tamamen sürpriz olmuştur."

Türkiye'yi 1 Kasım seçimlerine götüren geçici hükümet için Davutoğlu o dönem MHP'den İstanbul milletvekili olan Meral Akşener'e teklif götürmüş, ret yanıtı almıştı. Akşener geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili resmi belgeyi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. 

İlgili Haberler