Davutoğlu neden istifa etti

Davutoğlu neden istifa etti
AKP'de bir süredir konuşulan kriz bugün depreme dönüştü. Davutoğlu istifa etti... Davutoğlu'nu istifaya götüren süreç nerede başladı. İşte cevabı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok konuda ters düşen Başbakan Davutoğlu, AKP Genel Başkanlığı'nı bırakma kararı aldı. 22 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Davutoğlu'nun gemileri yaktığı olay, AKP MKYK'sında yaşandı.

DAVUTOĞLU'NUN YETKİLERİ ELİNDEN ALINDI

29 Nisan'da yapılan AKP MKYK'sında Davutoğlu'nun yetkileri ani bir kararla elinden alındı. Davutoğlu'nun il ve ilçe teşkilatlarına yaptığı atama yetkisi 50 MKYK üyesinden 47'sinin aldığı kararla yeniden MKYK'ya geçti. Davutoğlu'nun adeta parti dışına iten bu karar sonrası ortalık karıştı. Davutoğlu verilen karar sonrasında toplantı tamamlanmadan salonu terk etti.

ERDOĞAN'I ARADI ALDIĞI CEVAPLA ŞOK OLDU

Yetkilerinin elinden alınması karşısında toplantıyı terk eden Davutoğlu hemen Erdoğan'ı arayarak bu kararın nasıl alındığını sordu. Erdoğan'ın "kararın alınmasını ben istedim" cevabı sonrasında Davutoğlu "Benim bu şekilde devam edebilmem mümkün değil" dediği öğrenildi.

Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu'nun istifa kararı aldı, Erdoğan da bunu onayladı.

RESMİ AÇIKLAMA

Davutoğlu dün akşam 18.20'de, Erdoğan ile 1 saat 40 dakikalık görüşmede istifayı ve izlenecek süreci konuştu. Erdoğan'ın son derece soğuk davrandığı bildirilirken herhangi bir kopuş olmaması, gruplaşmaya mahal vermeyecek bir basın açıklaması istediği bildirildi.

Erdoğan ile görüşmesinden sonra bugün konuşma metnini hazırlayan Davutoğlu son derece sönük bir açıklamayla istifa kararını açıkladı. Davutoğlu 22 Mayıs'ta olağanüstü kurultay yapılacağını ve kendisinin genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Yeniçağ