Davutoğlu’na AKP’li vekiller de isyan etti!

Davutoğlu’na AKP’li vekiller de isyan etti!
PKK’nın isyan provası, AKP’li vekillerin gözlerini açtı. İhanet sürecinde yaşananları eleştiren bazı vekiller Davutoğlu’na, “Kürtçe eğitim, TV, radyo diye yola çıktılar.

Davutoğlu’na AKP’li vekiller de isyan etti!

Her istekleri karşılandı. Ancak arkası gelmiyor. PKK ile pazarlık masasına oturulurken de yanlış politika izlendi. Örgüt silah bırakmadan müzakereler başlatılmamalıydı. Bölücüler bugüne kadar ne silah bıraktı ne de sınır dışına çekildi“ diye sitem ettiler.  

Ayn el-Arap’ın IŞİD tarafından işgalini bahane ederek terör örgütü PKK’nın bölgede isyan provası yapması AKP’li vekillerin gözlerini açtı. İhanet sürecinde yaşananları eleştiren bazı AKP’li vekiller Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Devlet, kadife eldivene sarılı demir yumruk olmalı. Kamu düzeninin bozulmasına, vatandaşların sokak ortasında öldürülmesine göz yumulamaz” dedi. Edinilen bilgilere göre,  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akdeniz ve Ege bölgesi milletvekilleri ile yaptığı bilgilendirme toplantısında ihanet sürecine ilişkin ağır değerlendirmeler yapıldı. Terör örgütü PKK’nın bölgede alan hakimiyeti kurmak, devlet otoritesini sarsmak için her yolu denediğini ve bunda da başarılı olduğunu dile getirin milletvekilleri özetle şunları söyledi: “PKK, vergi topluyor, yol kesiyor, mahkeme kuruyor, yakıp yıkıyor. Haliyle bölge insanı özellikle AKP’ye oy verenler, burada zor durumda kalıyor. Bilinçli olarak AKP’liler hedef seçiliyor. Ayn el-Arap’ı bahane ederek sokaklara döküldüler, yakıp yıktılar. Güvenlik güçleri bunlar karşısında aciz  kaldığı imajını yaydılar.” 

Digor örneği
Öte yandan toplantıda söz alan bir milletvekili de Kars’ın Digor İlçesi’ni örnek gösterdi. Terör örgütü PKK’nın ilçede yaşayan Çerkez, Türkmen ve Türk aşiretlerine baskı uyguladığını anlatan milletvekili, “PKK, bölgeyi homojenleştirmek için etnik temizlik yapıyor. Çerkezlerin, Türkmenlerin ve Türklerin hatta Arap kökenlilere bile şiddet uygulandı. Göç etmeleri sağlandı. Göç etmeyenler de sindirildi. Tam bir etnik temizlik yapılıyor. Bölgede bunun gibi bir çok il ve ilçe var” diye konuştu.

Yanlış strateji
Bu arada bir başka milletvekili de terör örgütü ile pazarlık masasına oturulurken yanlış strateji uygulandığı eleştirisi yaptı. Kürtçe eğitime, gazete çıkmasına TV kurulmasına ilişkin yasal düzenlemelerin yapıldığını ancak PKK’nın yine de şiddetten vazgeçmediğini ifade eden milletvekili şöyle konuştu: “Kürtçe eğitim, TV, radyo gazete diye yola çıktılar. Hemen her istekleri karşılandı. Ancak isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. PKK ile pazarlık masasına oturulurken de yanlış politika izlendi. Örgüt, silah bırakmadan müzakereler başlatılmamalıydı. Ne silah bıraktı ne sınır dışına çekildi. Bundan sonra adım atılacaksa, örgüt mutlaka silah bırakmalı.” 

Bölgeyi yönetemeyiz
Tepkiler üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da “Vaktiyle Sayın Cumhurbaşkanımız beni uyarmıştı. ’Ne konuşursanız dışarı çıkar’diye. O yüzden konuşmalarımız bu sınırda oluyor. Eğer çözüm süreci yarım kalırsa o bölgeyi yönetemez hale geliriz. Süreç devam ederken kamu düzenini de kamu otoritesi de sonuna kadar korunacak” dediği 
öğrenildi.