Davutoğlu’na protesto şoku

Davutoğlu’na protesto şoku
Davutoğlu’nu Tunceli’de 300 kişilik bir grup protesto etti. Polis gruba gaz bombasıyla müdahale ederken Davutoğlu’nun, belediye ziyareti iptal oldu. Başbakan, Erzincan’da da CHP liderini eleştirdi.

Davutoğlu’na protesto şoku

T unceli’de 300 kişilik bir grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu protesto etti. Göstericilerin yürüyüş yapmasına izin vermeyen polis, gaz bombasıyla müdahale etti. Partisinin il kongresine katılıp, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüşmek ve cemevini ziyaret etmek için Erzincan’dan Tunceli’ye giden Davutoğlu, önce valiliği ziyaret etti. Davutoğlu’nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Başbakan aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Bir süre ‘Gezi şehitleri ölümsüzdür’, ‘Ali İsmail ölümsüzdür’, ‘Dersim’den defol’ sloganları atan göstericiler, Davutoğlu’nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne gitmek için yürüyüşe geçti. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Gaz bombalarından öğrencileri etkilenen bir dershane boşaltıldı. Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler, bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, portestolar üzerine Tunceli Belediyesi ziyaretini iptal etti. Polis, protestocuları biber gazı kullanıp dağıttıktan sonra belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

“MİT’in başka işi yok mu!”
Öte yandan Tunceli’ye geeçmeden önce Erzincan Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’e yönelik iddialarıyla ilgili, “Bu, 7 Şubat 2012’de MİT’e yapılmaya çalışılan komplonun devamı mahiyetindedir. Açık söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nun kulağına bunu fısıldayanlar, 7 Şubat komplosunu MİT’e yapan çevrelerle aynı çevrelerdir. Devlet kurumlarının tahrip edilmesine izin vermeyiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun son günlerde “Milli istihbarat Teşkilatı CHP’yi bölmek için faaliyet gösteriyor” şeklinde iddialarda bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başka işi, gücü yok mu? Zaten siz bölünmüşsünüz” dedi.