Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama

Davutoğlu'ndan çarpıcı açıklama
Başbakan Davutoğlu, "Başkanlık sistemini savunursam kendimi inkâr etmiş olurum" şeklinde bir cümle kurmadığını açıkladı. Erdoğan, "Bunu Ahmet Bey'e sorun" demişti.

Davutoğlu, Doha'da bir otelde gazetecilere özetle şu açıklamada bulundu:

Cumhurbaşkanımızın Zagreb'de yaptığı açıklamada partili cumhurbaşkanlığı ve benzeri alternatiflerin de olabileceğini söyledi. Sizin bu farklı alternatifler konusunda çalışmalarınız var mı? Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanının AB ile ilişkiler konusunda eleştirileri oldu.

"Bir gazeteci arkadaş tarafından beni hayrete düşüren bir soru sorulmuş. Güya ben demişim ki başkanlık sistemini savunursam kendimi inkâr etmiş olurum. Böyle bir şey kesinlikle yok. Böyle bir ifadem olduğunu bulsun, birisi çıkarsın, ben özür dilemeye hazırım. Olsaydı da hiç çekinmeden söylerdim. Şanlıurfa'da gençlerle buluştuğum zaman, gençler 'Siz Başkanlık olursa kendiniz ile ilgili kaygı duyuyor musunuz?' diye bir soru sordular. Ben de 'Ben 12 Eylül Anayasası'na hayır oyu vermiş biri olarak bu anayasayı savunmam halinde kendimi reddetmiş olurum. Aksine başkanlık da dahil bu anayasanın tümden değişmesinin gerekli olduğuna inanıyorum' dedim. Parti olarak başkanlık sistemini savunduk ve savunuyoruz.

AB ile ilişkilere gelince. AB ile ilişkilerimizin geçmişinde karşılıklı güven sorunu yaşadığımız çok süreçler yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın kaygılarının bu anlamda olması doğal. Vize muafiyetini uygulamazlarsa biz de geri kabul anlaşmasını uygulamayız.