Davutoğlu'nun istifa mesajının şifreleri

Davutoğlu'nun istifa mesajının şifreleri
AKP'yi sallayan depremle ilgili tartışmalar devam ederken, Davutoğlu'nun istifa açıklamasındaki sözler dikkat çekti. Davutoğlu, seçimlerden başarıyla çıktıklarını belirtirken, seçmenden ayrı düşmelerini "benim tercihim değildi" şeklinde yorumladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'ta olağanüstü kurultaya gideceklerini ve genel başkanlığa veda edeceğini açıklayan açıklamanın yankıları sürüyor.

İSTİFA KELİMESİNİ KULLANMADAN İSTİFA ETTİ!

Davutoğlu'nun konuşmasının büyük bir bölümünde kendisini anlatması dikkat çekerken, görevden ayrılmasıyla ilgili "istifa" kelimesini hiç kullanmaması dikkat çekti. Konuşmasının belirli bölümlerinde kırgınlığını açıkla ifade eden Davutoğlu, bundan sonra da AKP'de kalmaya devam edeceğini beyan etti.

BENİM TARAFIMDAM ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL

Konuşma metninin duygulardan uzak bir şekilde kaleme alınması, "Saray'ın müdahalesi" olarak yorumlandı. Konuşmanın sonlarına doğru "bana oy veren vatandaşların hukuku koruyacağım" diyen Davutoğlu'nun "Bana oy veren vatandaşlara 4 yıl birliktelik sözü vermiştik. Yaşanan bu ayrılığın benim tarafımdan alınmış bir karar olmadığının bilinmesini isterim" demesi dikkat çekti.

Davutoğlu'nun bu sözlerinde kendisine verilen konuşma metninin dışına çıkması olarak yorumlandı.

yenicaggazetesi.com.tr / ÖZEL