De Gea için rekor maaş

De Gea için rekor maaş
Manchester United, yıldız kalecisi De Gea’yı takımda tutmak için rekor bir maaş verecek. İspanyol yıldız böylece dünyada en çok kazanan kaleci unvanını ele geçirecek.

Serkan TALAN / Yeniçağ

Manchester United, İspanyol kalecisi De Gea ile sözleşme yenilemeye çok yaklaştı. Ocak ayından beri yıldız kaleci ile görüşmelerini sürdüren yönetim, sonunda De Gea’yı ikna etti. Anlaşmanın resmiyet kazanması durumunda De Gea dünyanın en çok kazanan en çok kazanan kalecisi olacak. Manchester United ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak yıldız oyuncunun yılda 21 milyon Euro garanti ücret alması bekleniyor.

İspanyol basını, De Gea ile Manchester United’ın kesin olarak anlaştığını ve artık sadece imzaların atılmasının beklendiğini yazdı. Resmi imzalar Dünya kupası bittikten sonra atılacak.

Geçtiğimiz sezon harika bir sezon geçiren De Gea, takımının en iyi oyuncusu olarak dikkat çekmişti. Yılda 21 milyon euro garanti ücret kazanacak olan De Gea, böylece yılda 15 milyon euro kazanan Neuer’i geride bırakarak en çok kazanan kaleci olacak.