KCK: İsyan edin!

KCK: İsyan edin!
Lice’de ölen 2 kişiyi ’zafer şehitleri’ olarak niteleyen terör örgütü halkı alenen kışkırttı: Kürt gençlerini, genç kadınlarını saflarımıza katılmaya; isyanı Türkiye’nin her yerinde yükseltmeye çağırıyoruz

KCK: İsyan edin!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda ölen 2 kişiyi “zafer şehidi” olarak tanımlayan terör örgütü PKK, şimdi de “genel isyan” için düğmeye bastı. Yapılan çağrıda, özellikle Kürt gençler, genç kadınlar ve devrimcilerin terör örgütü PKK’nın saflarına katılması istenirken, “İsyanı Türkiye ve Kürdistan’ın tümünde yükseltmeye çağırıyoruz” denildi. AKP hükümetinin, Diyarbakır’daki sözde “çalıştay” ının sona ermesinin ardından harekete geçen terör örgütünün sözde başkanlık konseyinin bölge halkını isyana teşvik eden açıklamasında, “Lice şehitlerini Kürdistan’ın ve Türkiye metropollerinin her tarafında en geniş ve radikal isyanlarla sahiplenmeye çağırıyoruz. Halkımızın Lice’de, Meskan dağında ve Şax’da gösterdiği onurlu ve görkemli direnişi selamlıyoruz. Kürt halkı için işkence, katliam ve talan anlamına gelen yeni karakolların inşa edildiği her yerde, halkımızı Lice de gösterdiği onurlu direniş ruhuyla serhıldanlara çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı. Açıklamada şöyle denildi:

İkiyüzlü siyaset
“AKP devleti, baştan beri önderliğimizin ve hareketimizin attığı tek taraflı adımlar ve gösterdiği fedakarlık karşısında hiçbir olumlu adım atmadığı gibi, sürekli kirli propaganda ve savaş hazırlığı içinde olmuştur. Bir taraftan sahte ve ikiyüzlü bir biçimde süreçten bahsederken, öbür yandan yüzlerce yeni karakol ve kalekollar inşa edip, askeri amaçlı barajlar yapmıştır. Köy korucularının sayısını artırmış, Kürdistan’a yeni askeri güçler yerleştirip, bölgemiz üzerinde savaş ve keşif uçakları eksik olmamış, siyasi operasyonlarına devam etmiştir. Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü zihnen tanımayan AKP iktidarının çözüm dediği oyalama, zaman kazanma, kamuoyunu yanıltma, yeri ve zamanı geldiğinde ise her türlü kirli savaş yöntemlerini devreye koyarak, hareketimizi darbelemekten başka bir şey değildir. Çalıştay adı altında yaptığı toplantıların ne kadar ikiyüzlü, içerik ve samimiyetten uzak, sahte arayışlar olduğu ortaya çıkmıştır.

Özgürlük yakın
Çocukları saflarımıza katılan kadınların, annelik duygularını vicdansızca suiistimal edip, gündem oluşturmaya çalışmaktadır. Yüzlerce Kürt çocuğunu katleden AKP’nin çocuk sevgisinden söz etmesi, tam bir ikiyüzlülüktür. Yüzlerce kayıp ve faili meçhullerde yaşamını yitiren binlerce şehit annelerini, barış annelerini ve cumartesi annelerini gaddarca coplayan AKP, çocukları dağa çıkan anneleri yönlendirmekle özgürlük hareketini baskılamayı ve toplumda kendine göre bir algı yaratmayı hedeflemektedir. Lice şehitlerini Kürdistan’ın ve Türkiye metropollerinin her tarafında en geniş ve radikal serhıldanlarla sahiplenmeye, devrimci halk serhıldanlarını Türkiye ve Kürdistan’ın her tarafında yükseltmeye çağırıyoruz.” 


İstanbul ve Tokat’ta Lice gerginliği
Bağcılar Meydanı’nda HDP ve BDP tarafından organize edilen Lice protestosuna polis müdahale etti. Meydanda toplanmalara izin vermeyen polis ile eylemciler arasında önce arbede yaşandı. Yaklaşık 20 kişilik grup, polis tarafından kalkanlar aracılığıyla meydandan çıkartılmak istendi.  Eylemciler de caddedeki çöp konteynırlarını devirerek polise taş ve şişe fırlattı. Havai fişek de kullanan grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.  Okmeydanı’nda da düğün salonundan çıkan onlarca kişi, Lice’deki olayları protesto etmek için yol kesen grup ile polis arasındaki çatışmanın ortasında kaldı. Aralarında çocukların da bulunduğu grup, son anda çevredekilerin yardımıyla uzaklaştı.  Öte yandan Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki olaylar nedeniyle Tokat’ta yürüyüş yapan bir grup ile bu gruba tepki gösteren bazı kişiler arasında arbede çıktı. Grup, polis ekiplerince otobüse bindirilerek kent meydanından uzaklaştırıldı.
Salim Yavaşoğlu