Değil sözde Ak Saray’a uzaya çıksan ensendeyim

Değil sözde Ak Saray’a uzaya çıksan ensendeyim
Bahçeli, Erdoğan’ın ev sahipliğinde Ak Saray’da düzenlenecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılmayacağını açıkladı.

Rüşvetçinin adak ağacı
AKP’yi değersizliğin manifestosu, hırsızın, uğursuzun, rüşvetçinin, haramzadenin ve hortumcunun adak ağacı olarak niteleyen MHP lideri Bahçeli, “17-25 rumuzlu kişiye sesleniyorum, elimiz yakandadır” dedi.

AKP-PKK kader ortağı
AKP ile PKK’nın kader ortaklığı olduğunu savunan Bahçeli, “Türkiye’ye ömür çizmek için kolları sıvamışlar. Bölücülük dallanıp budaklanmış, ihanet ve melanet AKP’yi boyunduruk altına almış” diye konuştu.

PYD niye silahlandırıldı?
ABD’nin PYD’ye silah yardımını da eleştiren Bahçeli, “Türkiye topraklarımızdan peşmergenin geçmesine nasıl müsamaha gösterilecek. Silahlanan PYD ne yapmayı planlıyor” diye sordu. 

Beştepe’deki resepsiyona katılmıyor
Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, 
29 Ekim’de tarihinde ilk kez Çankaya Köşkü’nde değil de Beştepe’deki yeni cumhurbaşkanlığı binasında Tayyip Erdoğan’ın vereceği resepsiyona katılmayacağını söyledi. Bahçeli, "Anıtkabir’de olacağız ancak tebrikat ve resepsiyonda bulunmayacağız" dedi. 

Orta Doğu haritasını tekrar çizme peşindeler
ABD’nin Ayn el-Arap’ta PYD terörünü arkalamak amacıyla havadan silah, cephane ve tıbbi yardım yaptığını duyurduğunu anımsatan MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Bu esnada bildik sebeplerden dolayı bir asrı aşan süredir Orta Doğu’da her taşın altından çıkan Birleşik Krallık, peşmerge güçlerine silah eğitimi vermektedir. Dışişleri Bakanı, ’Kobani’nin düşmesini hiçbir zaman arzu etmeyiz’ sözleriyle peşmerge unsurlarının Kobani’ye geçmesine yardım ettiklerini açıklamıştır. Erdoğan’ın terör örgütü olarak yaftaladığı PYD’ye yardım etmek, yataklık yapmak millete ve vatana karşı işlenmiş suç değil midir? Türkiye, kendi topraklarından, peşmergenin geçmesine nasıl müsamaha gösterecektir? Silahlanan peşmerge ve PYD’nin, PKK’yı da çembere dahil ederek ne yapması planlanmaktadır? Bize göre amaç ne Kobani, ne Suriye, ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarıdır. Amaç Kürdistan’dır, amaç petrolü tankerlerle, varillerle, boru hatlarıyla alıp götürmek, Orta Doğu haritasını küresel projelere göre tekrar ve kanla çizmektir."

Bu günleri arayacaklar
Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "AKP, Esad ile uğraşmayı bırakıp, sınırlarımızın hemen yanındaki gayri meşru, milli güvenliğimize yönelik yüksek risk ve tehditlere odaklanmalıdır. Sınırlarımızın aşınması, mücavir alanlarda oldu-bittiyle devletçikler kurulması mahvoluşumuza hizmet edecektir. Kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge kurmak gibi sakat bir öneri getiren hükümetin, ihanet sürecinden vazgeçip terör örgütleriyle aynı hizadan çıkması, milli bekamızı, kardeşliğimizi ve toplumsal huzurumuzu koruyacak kalıcı strateji ve politikalar takip etmesi en büyük hedef olmalıdır. Türkiye’yi yöneten siyasi iktidar Türk milletinin vermediği yetkiyi kullanamayacak, tasvip etmediği ilişki ve kararların tarafı olamayacaktır. Ve AKP siyaset defterinden silindiği an adalet defterinde kaydı açılacak, bu günleri çok ama çok arayacaktır."

AKP, hortumcunun adak ağacı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yolsuzluk üzerinden de yüklendi. Bahçeli, Erdoğan için, "17-25 rumuzlu kişiye sesleniyorum, o kendisini iyi bilecek, belki de birazdan yeni fatihciklerine hakaretler savuracaktır. Değil Çankaya’ya, değil sözde Ak Saray’a, uzaya da çıksan nefesimiz ensende, elimiz yakandadır" dedi. Bahçeli şunları söyledi: "17-25 Aralık üzerindeki tahrifattan sonra sözü Sayın Davutoğlu’na bırakıyor ve iradesinin ne kadar arkasında durup durmayacağını merak ettiğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Evet Sayın Davutoğlu, şahsınıza yönelik, cevabı çok kolay ve iki seçenekli son sorum şu olacaktır: 17-25 Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’nın kapatılması ihanet midir, değil midir?" MHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bu defter kapanmayacak
"Türk milleti, 17-25 Aralık defterini kapatmamış ve hesap soruluncaya, hak yerini buluncaya, tüyü bitmemiş yetimler ’Oh be’diyesiye kadar da kapatmayacaktır. Bunların dilinde besmele vardır ama kalpleri mezbelelik çukurudur. Bunlar, istismar sofrasında ’Rabbena’, soygun safhasında ’Hep bana’diyen arsızlığın sembol isimleridir." Bahçeli, "Türkiye’nin yaşadığı dramatik ve esef verici gelişmelerin özünde değerlerini yitirmiş, değerlerle yollarını ayırmış bir siyaset kadrosunun yattığını" öne sürerek "AKP, değersizliğin manifestosu, hırsızın, uğursuzun, rüşvetçinin, haramzadenin ve hortumcunun adak ağacı, yasak elmasıdır" dedi.