Delegeler Akşener'i tek aday gösterecek

Delegeler Akşener'i tek aday gösterecek
İYİ Parti'de kurultay kararı alan ve genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'in, delegeler tarafından aday gösterileceği belirtildi.

İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği çalıştay bugün Genel Başkan Meral Akşener'in yaptığı konuşma ile sona erdi. 

Akşener burada yaptığı konuşmanın sonunda olağanüstü kurultaya gitme kararı aldığını söyledi.

Bu kararının ardından Genel Başkan Yardımcıları ve parti teşkilatlarından "Liderimizin arkasındayız, Genel Başkanımız Meral Akşener'dir" mesajı gelirken, Akşener sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-514.jpg

'ADAY OLMAYACAĞIM' DEDİ AMA...

Yeniçağ'ın İYİ Parti kulislerinden edindiği bilgiye göre, kongre delegeleri Meral Akşener'i genel başkanlığa tek aday olarak gösterecek. Bu gelişme sonrasında Akşener'in olağanüstü kongrede parti tarafından aday gösterileceği öğrenildi.

KORAY AYDIN: "TÜRKİYE'NİN VE TÜRK SİYASETİNİN KENDİSİNE İHTİYACI VAR"

İYİ Parti liderinin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Akşener'in tekrar aday olması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Aydın, "Sayın Genel Başkanımız @meral_aksener her ne kadar aday olmayacağına dair bir tweet atmış olsa da biz kendisinin aday olması noktasında @iyiparti ailesi olarak sonuna kadar mücadele vereceğiz. Türkiye'nin ve Türk siyasetinin kendisine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi-515.jpg

ÖZDAĞ: "ÖRNEK OLMALI"

İYİ Parti Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Özdağ mesajında, "Sayın Meral Akşener IYİ Partı genel başkanıdır ve önümüzdeki kongreden de genel başkan olarak çıkacaktır. Öte yandan Sayın Akşener'in kongre kararı parti içi demokrasi konusunda diğer partilere örnek olmalıdır." ifadelerini kullandı.

screenshot_3-012.png

İlgili Haberler