Demek 1 hafta tekme atmayacak!

Tekmesinden dolayı rapor alan yüksek(!) bürokrattan bahsediyorum.
Tekme yerine “çifte” diyecektim ama aile terbiyem izin vermiyor. Hadi aile terbiyesinden izin alayım, çünkü duruma “çifte” daha çok yakışıyor.
Ne kadar da mütenasip atıyor çiftelerini, bir balet gibi. Ayrıca kolu ile göğsü arasında kayışlı tabancası da çok afili duruyor. Başbakan da bu niteliklerini takdir ettiğinden olacak onu görevden almıyor. 1 hafta sonra yeni gösterilerine şahit oluruz belki. Bu sefer “Kuğu Gölü” nü istemiyoruz, o çok oynandı. Ben Gisel’i isterim(Giselle). 
Demek doktor da benim gibi onu bir balet olarak çok takdir etmiş olmalı ki 1 haftalık rapor vermiş. Onun Başbakanlık sahnesinden uzak kalması yazık olurdu.

***

Başbakan veya AKP sayesinde ne oyunlar görüyoruz!
O markette dayak yiyen çocuğa da tam bir orta oyunu talim ettirdiler. Kendisi önce doğru dürüst konuştu  “Evet Başbakan beni tokatladı” dedi mahçup mahçup, ondan sonra araya kimler girdi kimler! En sonunda Bülent Bey bile sakin, “yatıştırıcı(!)” sesiyle sahneye çıkıp ezberlediğim oyunu beşinci defa duble etti. Böyle bir fiil var mı bilmiyorum. Dublajını yaptı demek istedim. Ayrıca sunucuyu oynadı.
Ben bile duydum. Ben ki dikkatim çok zayıftır, dalgınımdır. Ben duyduktan sonra mutlaka Bülent Bey de duymuştur. Daha o kadar yaşlı değil. Yani bana kıyasla o kadar yaşlı değil.  

***

O Almanlar da iyice su koyverdiler. Başbakan’a  “gelme”  deyip duruyorlar. Size ne! Bizim Başbakanımız, adam döver, tekme attırır sizin adamınızı dövmüyor, tekmelettirmiyor ya!

***

Bu yazıyı yazarken bir taraftan Germinal’i(Emil Zola) seyrediyorum. Bizim Soma’dan bir farkı yok. Maden aynı maden, sefalet aynı sefalet yalnızca aradan 150 sene geçmiş.

Yazarın Diğer Yazıları