Demirel zam yapmaya büyük formül bulmuştu. Fiyat güncellemesi diyerek yalan söylemiyordu

Demirel zam yapmaya büyük formül bulmuştu. Fiyat güncellemesi diyerek yalan söylemiyordu
1991 yılındaki seçimde 12 Eylül’den 11 yıl sonra yeniden iktidara gelen Doğru Yol Partisi lideri Süleyman Demirel, SHP ile koalisyon hükümetini kurmuştu. Demirel, hükümete gelir gelmez zam yapınca, “Zammı ben yapmadım, orada buldum, üstüne otursak civciv çıkacaktı” açıklamasıyla gündeme gelmişti.

Türkiye’de ekonomik buhranın her geçen gün daha da derinleşmesiyle birlikte zamlar da hayatın her alanında kendini hissettiriyor. Yaşanan bu durum ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in son başbakanlığı döneminde zamlarla ilgili sorulan soruya verdiği cevabı akıllara getirdi.

Gazetecilerle Demirel arasında şu konuşma gerçekleşmişti:

Muhabir: Halk hala size baba diyecek mi?

Süleyman Demirel: Ne zam yapmışız ki? Zammın bizimle ne alakası var? 19 günlük hükümet ne zammı yapsın? Yani, eğer zammın hoş bir şey olmadığını, kimseyi sevindirmediğini biz bilmiyor muyuz? Öyleyse, popülaritemizi kaybetmek için durup durduğumuz yerde zam yapacak kadar bizi akılsız mı sanıyorsunuz? Zam biz yapmadık. Zam, iki ay evvel yapılacak şekilde konmuş duruyor. Seçim geçsin, yapmayalım demişler, bizim önümüze geldi.

Biz de düşündük, taşındık, baktık, çektik. Yapacak bir şey yok. Biz bir şey yapmadık. Biz orada bulduk bunları. Üstünde oturalım mı, oturmayalım mı diye düşündük. Baktık, oturamadık üstünde civciv çıkacak çünkü.

Muhabir: Bundan sonra ne kadar zam yok?

Süleyman Demirel: Hiç o suallere cevap vermem. Onlar tuzak suallerdir.