Demirtaş: Sürekli tehdit ediliyorum!

Demirtaş: Sürekli tehdit ediliyorum!
Hedef gösterildiğini ve tehditler aldığını söyleyen HDP Eş Başkanı’nın “vasiyet” gibi açıklaması kafaları karıştırdı.

Demirtaş'tan şok açıklama: Başımıza bir iş gelirse...

Partisinin il eşbaşkanları toplantısında konuşan Demirtaş, “Erdoğan’ın tetikçisi parayla tuttukları gazeteciler bizlere saldırarak, tehditler yağdırarak geri adım attırmaya çalışıyorlar. Yoldaşlarımdan ricamdır, bu gemi limana götürülecek. Ben buna canı gönülden, yürekten inanıyorum. Biz, tek adam hareketi değiliz. Benimle uğraşmaları canınızı sıkmasın çünkü bizde tek adam yok, yüz binlerce kişi var” dedi. HDP İl Eşbaşkanları Toplantısı’nda konuşan Selahattin Demirtaş  “Ola ki başımıza  bir iş gelirse, bütün yoldaşlarımdan ricamdır bu gemi limana götürülecek” dedi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde düzenlenen İl Eş Başkanları Toplantısı’nın açılışında, fiili olarak seçim startını verdiklerini söyledi. Konuşmasında İl eş başkanlarının seçim kampanyası süresince provokasyonlara karşı dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, “İktidar oy kaybı yaşadıkça, koltuğun, saltanatın elden gitme ihtimali güçlendikçe, her türlü çılgınlığı yapabilirler. İnanın ki ülkenin barışı, demokrasisi asla umurlarında değil ve olmayacak. Bu nedenle sizlere çok büyük görevler, işler düşüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne tür provokatif girişimlerde bulunurlarsa bulunsunlar, son derece sağduyulu davranmamız lazım” ifadesini kullandı.


Tek kişilik bir devlet
Demirtaş, Ak Saray’ın, “koruma ordusu, gizli bütçesi” olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: “Ne yapacak bu parayı? Bu kadar trilyonu ne yapacak saray? İstihbarat yetkisi almış, özel ordusu var, gizli örtülü özel bütçesi var. Yani devletin içinde tek kişilik ayrı bir devlet kurmuş durumda. Çünkü seçim sonuçlarından şimdiden kaygılanmaya başladılar. Ola ki iktidarı kaybederlerse, parlamentoya bağlı olmayan, hesap vermeyen, denetlenemeyecek bir liderlik, bir dikta yönetimi oluşturmak istiyorlar. Bu günden onun hazırlığı yapılıyor. Güvenlik yasası, bunun özel yasasıydı. Örtülü ödenek, özel bütçesidir. İstihbarat yetkisi ve kurduğu özel ordu, onu koruyacak özel güvenlik birimidir. Yani özel devlet. Şu anda kendi özerkliğini ilan etmiş durumda.” 

Geri adım atmayız
Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdikleri zaman hakarete uğradıklarını ileri sürerek şöyle dedi: “Tetikçisi olan, parayla tuttukları gazeteciler akşamları televizyonda, gündüz köşelerinde bizlere saldırarak, tehditler yağdırarak geri adım attırmaya çalışıyorlar. Bakın eğer ki bu seçim kampanyası döneminde başımıza bir iş gelirse, olabilir, benim bütün arkadaşlarımdan, bütün yoldaşlarımdan özel ricamdır, bu gemi limana götürülecek, sizlere emanettir. Şu veya bu şekilde bu özgürlük gemisi, limana ulaştırılacak. Bunu sizler başaracaksınız. Ben buna canı gönülden, yürekten inanıyorum. Çünkü biz, tek adam hareketi değiliz. Biz olsak da olmasak da bu partiyi kuranlar, emeğini, alın terini harcayanlar, dökenler, elbette ki bu geminin nereye, nasıl götürüleceğini bilenlerdir. Bizde çok şükür ki tek adamlık sistemi yok, olmayacak da. Böyle bir parti değiliz. O yüzden benimle uğraşmaları, asla canınızı sıkmasın, çünkü bizde tek adam yok, yüz binlerce kadın, yüz binlerce erkek var. Hangi birinizle uğraşacaklar, hangi birinizi yok etmeye çalışacaklar? Tek biriniz kalsanız, tek bir genç arkadaşım bile kalsa bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa ve inanca sahiptir.”