Demokrat Parti ve Rıdvan Özer

Demokrat Parti’de son dakikada bir gelişme oldu ve parti adeta kabuk değiştirdi!..
Yeni Genel Başkan Namık Kemal Zeybek, kamuoyunun yakından takip ettiği bir siyasi kişilik.. Kongrede, Demokrat Parti delegelerinin açık ara oy desteği ile genel başkan koltuğuna oturdu.
Zeybek, konuşmalarında sık sık Süleyman Demirel’e atıfta bulunuyor, onu kutsuyor, bağlılık bildiriyor.. Genel Başkanlık seçimi öncesi kendisi ile görüştüğünü söylüyor... Yeni Genel Başkan’ın, kongre konuşmasında Çiller’den de onu yüceltecek biçimde konuşması dikkat çekmişti.
Namık Kemal Zeybek’i, rahmetli Gün Sazak’ın bakanlığı döneminde onun en yakın çalışma arkadaşı olduğu döneminden izleriz.. Sayın Zeybek, Gün Sazak’ın gümrük kapılarında kaçak ve vurguna karşı verdiği amansız mücadeledeki en yakın çalışma arkadaşıydı. Müthiş vatanperver işler yapmışlardı.. Gün Bey bu fedakârlığının bedelini canıyla ödedi.
Zeybek şimdi DP Genel Başkanı...
Siyasi çevre başta olmak üzere kamuoyunda hakkında bazı sorular var. Birdenbire aday olarak ortaya çıkması ve cemaat ilişkileri nedeniyle çeşitli yorumlar yapılıyor.
Gelgelelim üstün hitabet yeteneği, bilgisi ve siyasi tecrübesinin tabanı etkilediği de söyleniyor..
Bu son yazdıklarım, Demokrat Parti çevrelerinin bana iletip yazmamı istedikleri satırlar... Bu yazılarda, partilerinin “cami kapısına” bırakılmamasından memnunlar. Zeybek’in de başarılı olmasını istiyorlar..
Benim Demokrat Parti hakkında bu köşede yazı yazmam, kendilerini ifade penceresi saydıkları bir mekânda seslerini yeniden duyurma isteklerine ön ayak olmuş, öyle diyorlar...
Ve İstanbul İl Başkanlığına güçlü bir isim (Bana yazan Demokrat Partililerin İstanbul tabanı..) istiyorlar..
Adayları da Rıdvan Özer..!
Seçim yanlış değil.. Çünkü Rıdvan Özer, İstanbul siyasetinin güçlü bir ism... Aileden siyasi kimlik.. Babası Adalet Partisi’nin efsane isimlerinden, Demirel’in kurmaylarından Osman Özer... Rıdvan Özer, Demirel’in seksenli yılların sonundaki hızlı çıkışında, onun etkin kadrosunda yer aldı.. Demokrat Parti misyonuna gönülden bağlı.. Ve de Rıdvan Özer, İstanbul’un önde gelen işadamlarından.. Ailesi Eyüpsultan semtinin köklülerinden, eski tanımla eşraftan..
Takdir partinin ve Namık Kemal Zeybek’in ama Rıdvan Özer, eğer bu zor taşın altına girmeye ikna olursa, ilginç bir siyasi kimlik aktif olur..



Böyle yardım olmaz beyler!..
Değerli okurum Hasret Bey, Tirebolu’dan yazmış ve oğlunun öğretmen olduğu okula bilgisayar istemişti..
Okuyucularımız ilgilenmişler ve hatta okula yardım göndermişler.
Yalnızzz!.
Gönderilen bilgisayarlar ya bozuk ya tedavülden kalkmış.. Yani çöp yerine okula yardım olmuş!..
Bunu yapmayalım aziz okuyucularım. Bu yanlış.. O bilgisayarların tamiri yenisi kadar para. Sonra onları kullansın diye gönderdiğimiz çocuklar bizim yoksul geleceğimi... Çöple değil, doğru ile eğitilmeli. Üçümüz beşimiz bir araya gelip para denkleştirerek yenisini alalım, yeni bilgisayar gönderelim..
Hatırlatmak için; Erzurum Pasinler İbrahim Hakkı İ.Ö.O’na Kemal öğretmene yönleneceğiz. Telefonu: 0 544 288 98 70. Kemal öğretmeni aramanızı dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları