Demokrat Parti'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

Demokrat Parti'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek
CHP'nin adalet talebiyle başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne bir destek de Demokrat Parti'den geldi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Akşam saatlerinde katıldığı Halk TV’deki programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü desteklediğini açıklayan Genel Başkan Uysal, şunları ifade etti, “Otoriter rejimler için şöyle bir tarif yapılır; bütün yasaklar yazılı değildir diye. Türkiye maalesef kademe kademe rengi koyulaşan bir otoriter dönemi yaşıyor. Referandum döneminde itiraz ettiğimiz kararlar, gerekçeler bugün çok daha fazla anlam bulmuştur. Bugün artık demokratik tavır alanları için, muhalefet için oksijen bitmiştir. Türkiye'de hiç kimse “mış gibi” yapamaz artık!

"Muhalefet etmek fiilen yasaklanıyor"

Muhalefet kriminalize edilerek, muhalefet etmenin adeta fiilen yasaklandığının altını çizen Uysal "Ana muhalefet partisi liderinin “adalet arıyorum” noktasına gelmesinin, Türkiye'nin derinden nefes almasına ve topyekun idrak tazelememize vesile olmasını temenni ederim. Ülkede demokrasi ve hukukun asgari şartlarının bile temin edilmediği, bu millet için hür eşitlik temelinde adaleti milli güvenlik şemsiyemiz yapmamız gerekirken; “herkes eşit ama birileri daha eşittir” mantığıyla davranıyoruz. Çok uzun süredir kademe kademe, referandumda bir kısmına resmiyet giydirilen, netice itibariyle bugün muhalif düşüncelerin kamu eliyle, yargı eliyle daraltıldığı bu manadaki anlayışlar içerisinde Türkiye’nin geleceğini kuşatmakta büyük problemler yaşayacağını görüyoruz." dedi.

“Anayasal Toplumsal Sözleşme tahrip edildi”

Herkesi kapsaması gereken 'Devlet', bir kişi merkezinde yeniden kodlanmasıyla, 'Anayasal Toplumsal Sözleşme' tahrip edildiğini belirten Uysal, "Demokratik temsiliyet içerisinde maalesef bu demokratik alanların bitmesi, ister istemez toplumsal alana, sokaklara taşmıştır bugün. Temsili siyasetin fonksiyon göremez hale geldiği eşikte, siyasal muhalefet toplumsal muhalefet ile birlikte sokağa taşar. Tüm siyasi aktörler bu sokağa taşma aşamasında siyasi mücadelenin meşru alanda kalması için azami dikkat ve çaba sarf etmelidir. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı umut ederim ki Türkiye için bir nefes almaya, demokratik tavır alanlarının genişlemesine vesile olur. Pek çok insanın, bireysel vatandaştan büyük sermayeye varıncaya kadar, “mış” gibi yaparak değil; hesap kitap yaparak, aklıyla, yüreğiyle tavır alması gereken bir gündeyiz" dedi.

“Bu anlayıştan bir hayır çıkmaz!”

Uysal açıklamasına şöyle devam etti: "15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü ile ilgili kamuoyunun zihninde boşlukta kalan yerler olmakla beraber bu darbe teşebbüsünün merkezinde FETÖ Terör Örgütü'nün olduğu gerçeğini unutmamalı. Ancak, bugünkü iktidarımızın; bu manada Türkiye’nin durduğu pozisyonu, uluslararası alanda da zedeleyecek, Türkiye’yi biraz daha içine kapatarak bu ülkeyi yönetme niyetiyle yürüdüğünü görüyoruz. Buradan, bu anlayıştan bir hayır çıkmaz!".

İlgili Haberler