Deniz Baykal: "İç hesaplaşmayı bitirin"

Deniz Baykal: "İç hesaplaşmayı bitirin"
CHP'nin Antalya Milletvekili Deniz Baykal, parti içindeki hesaplaşmanın artık bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 24 Haziran seçimleri sonrasında geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı sistemini ve seçim sonrasında parti içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye'nin yeni bir iktidara ihtiyacı olduğunu söyleyen Baykal, "Bir, bir buçuk ay içinde erken genel seçim kararı alınmalı görüşündeyim. Parlamenter rejime dönülmesi şart" ifadelerini kullandı.

Parti içindeki hesaplaşmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini savunan Baykal, "Önce ülke gelir" şeklinde konuştu.

Baykal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"İÇ HESAPLAŞMA BİR KENARA BIRAKILMALI"

Parti içindeki kurultay, değişim gibi sıcak tartışmaya katkı yapmak istemiyorum. Bir an önce iç hesaplaşma bir kenara bırakılmalı. Ben içerideki tartışmayı aşmaya, katkı yapma konumunda olmayı tercih ediyorum. Önce ülke gelir.
Her seçimde siyasi partiler açısından seçmenden alınacak dersler olur ve değerlendirilir elbet.

PARLAMENTER REJİM

Türkiye'de iktidar değişimine gereksinim var. Asıl mesele bu. Yeni iktidara ihtiyaç var. Seçimde hata yapmazsak çok gecikmeden iktidar değişimi gerçekleşebilir. Yeni bir seçim değişim getirir mi, bence öyle oraya doğru gidiyor.
Ülkenin erken genel seçime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bir, bir buçuk ay içinde erken genel seçim kararı alınmalı görüşündeyim. Parlamenter rejime dönülmesi şart.

"MEYDAN OKUNMAMALI"

Dış politikada önemli gelişmeler yaşanıyor. İşin temelinde doğru politikalar, doğru dış politikalar yatmalı. Dış dünya ilişkilerini rasyonel yürütmeliyiz. Duygusal, tek yanlı, meydan okumalı, iç siyaset kaynaklı dış politika açılımları askıya alınmalı. Sağlıklı, bilimsel, dostunu dost bilerek, karşılıklı güvene dayalı siyaset yürütülmelidir. Güvenin hak edildiğinin gösterilmesi gerek. İstikrarlı dış politikayla gerektiğinde yeni seçenekler de ortaya çıkacaktır. Tek yanlı kararlarla ekonomik tercihlere yönelmek sıkıntıyı derinleştirir. Güvenilirlik, öngörülebilirlik, hukuka saygı temelinde durmak lazım. Bu konularda tereddütler kalkarsa ki inanıyorum biz de yeni öneriler geliştirebiliriz. İstikrarlı, hukuka saygılı dış politikada ilerleyeceğimize inanılmasını, güvenilmesini sağlamak zorundayız.