Deprem, Afganistan ve Pakistan’ı vurdu

Deprem, Afganistan ve Pakistan’ı vurdu
Afganistan’ın kuzey doğusundaki dağlık bölgede meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre 76 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’dun kuzey doğusunda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde, Afganistan’da en az 20, komşu Pakistan’da en az 40 kişi öldü. Pakistan Ulusal Felaket Yönetim Kurumu Sözcüsü devlet televizyonuna yaptığı açıklamada en az 40 kişinin öldüğünü bildirdi. Afgan yetkililer de Takhar bölgesinde kız çocuklarının gittiği bir okulda sarsıntı sonrası yaşanan izdiham nedeniyle en az 12 çocuğun öldüğünü, 20 çocuğun da yaralandığını söyledi. Afganistan’ın Nangarhar bölgesinde 7 kişinin öldüğü, 71 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Çok sayıda yaralanan var

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi en az bir dakika süren depremin Kabil, İslamabad ve Yeni Delhi’de binaları salladığı ve insanların panikle dışarı kaçtığı bildiriliyor. Depremin merkez üssünün Afganistan’ın Hindikuş Dağları’nda başkent Kabil’in 250 kilometre uzağındaki Jarm bölgesinde, yerin 213,5 kilometre altında olduğu kaydedildi. Peşaver’deki Lady Reading Hastanesi’nden bir yetkili kendilerine pek çok yaralının ulaştığını söyledi. Reuters’a konuşan Seyid Cemil Şah “50 yaralı aldık. Yaralılarda bina çökmesinden kaynaklanan pek çok kırık var” dedi.