Prof. Ercan'dan tüyleri diken diken eden paylaşım: Ey Türk kendine gel. Atatürk ol

Prof. Ercan'dan tüyleri diken diken eden paylaşım: Ey Türk kendine gel. Atatürk ol
Jeofizik Profesörü ve Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı bu haftada sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin, Büyük Taarruz’un ve Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında gerçekleşen zaferle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı bu önemli haftada Ahmet Ercan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Ercan, “Ey TÜRK KENDİNE GEL! ATATÜRK OL!” sözleriyle bitirdiği paylaşımında Suudi Arabistan ve Türkiye arasında gerçekleşen uluslararası görüşmede Türk bayrağının olmadığını hatırlattı.

Diğer yandan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen skandal olayı da paylaşımına ekledi. Suudi Arabistan Prensesi N. B. A. , bir aracı kuruluş tarafından kiralanan uçağın bir Türk jeti ve kuyruğunda Türk Bayrağı olduğunu fark edince uçmak istememişti.

Ercan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Suudi prenses bir Türk uçağıyla Londra’ya gitmeyi red ediyor. Suudi Arabistan tüzel görüşmede Türk bayrağı astırmıyor. Biz, okullarda Arapça ders verip, şeriat deyip Arap bayrağı sallıyoruz. Yahu biraz AKIL, biraz ONUR, biraz ERDEM! Ne oldu bize? Ey TÜRK KENDİNE GEL! ATATÜRK OL!

İlgili Haberler