Depremden 58 saatten sonra bir mucize daha. 14 yaşındaki İdil Şirin enkazdan sağ çıkartıldı

Depremden 58 saatten sonra bir mucize daha. 14 yaşındaki İdil Şirin enkazdan sağ çıkartıldı
İzmir Bayraklı'daki Emrah Apartmanı’ndaki arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiren ekipler dinleme yaptığı sırada bir kişinin sesi duyuldu. Ekipler sesin geldiği alanda çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra enkaz altındaki İdil Şirin canlı olarak kurtarıldı.

Depremden 58 saatten sonra bir mucize daha

Apartmanı'nın enkaz bölgesinde arama kurtarma çalışmaları tarafından bir kişinin sesi duyulmasıyla çalışmalar hızlandırıldı. Ekiplerin çalışmaları sonrası depremden 58 saat sonra enkaz altındaki kardeşlerden biri olan İdil Şirin canlı olarak kurtarıldı. Deprem anında anne babası dışarda olan İdil'in kardeşi İpek Şirin'de enkaz altında olduğu belirlendi.

KARDEŞİ YANINDA ÖLDÜ

İdil’in hemen yanı başında kardeşi İpek’ın olduğunu anlatan Alaca, “İdil, kardeşim var, öldü dedi. Kardeşi ile yan yanalardı. Kardeşi öldüğünde onu izlemiş. İdil sırt üstü yatıyordu, sol tarafında kardeşi İpek oturur vaziyetteydi. İdil, 'Kardeşim yaşıyordu ama son zamanlarda ses gelmiyordu' dedi bize. İdil'in 'İtfaiye amca kardeşim öldü' demesi yüreklerimizi sızlattı. Büyük bir ihtimal bugün ölmüş kardeşi” dedi.