Derbi Fener'in!

Derbi Fener'in!
Euroleague'de yenilgisiz Fenerbahçe, yaralı Aslan karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. Abdi İpekçi'nin büyüsü altında baskın bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler maçı 103-87 kazanarak Avrupa'da 4'te 4 yaptı.

Euroleague normal sezon 4. hafta maçında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank’ı deplasmanda 103-87 yenerek Avrupa’daki yenilmezlik serisini sürdürdü. Abdi İpekçi Arena’da oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe başından sonuna üstün götürdü.

Galatasaray maça hızlı başladı ve 6-0’lık bir seri üstünlüğü yakaladı. Konuk takım Datome ve Sloukas’ın basketleriyle farkı eritirken, çeyreğin sonunda üstünlüğü eline aldı. Galatasaray savunmadaki etkisizliği ve hücumdaki top kayıplarıyla rakibinin gerisine düştü ve periyodu 22-19 geride bitirdi.

Sarı-kırmızılılar bu bölümden sonra maçın tamamını geriden taki etti. Farkı en çok 5’e indiren Galatasaray, ne dış atışlarda ne de boyalı alanda üstünlük kuramadı. İlk yarı 41-48 Fenerbahçe üstünlüğü ile son buldu. Bobby Dixon ve Jan Vesely devreye girince sarı-lacivertliler için iş daha kolay oldu. Bogdanovic’in sakatlığında Fenerbahçe, kadro genişliğinden faydalandı.

Fenerbahçe’de 3 basketbolcu 20 sayı barajını aştı. Sloukas 24 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Dixon 22 sayı, Ekpe Udoh ise 21 sayı ile mücadeleyi noktaladı.

Galatasaray’da Russ Smith’in etkisiz oyunu ve top kayıpları göze battı. Austin Daye sarı-kırmızılıların skor yükünü çeken isim oldu. Galatasaray Euroleague’de dördüncü maçında dördüncü yenilgisini aldı. Sarı-lacivertliler ise 4 maçta 4 galibiyet ile yoluna devam etti.

1.P: 19-22

2.P: 41-48

3.P 64-70

4.P 87-103