Deriye yerleştirilebilen LED ekran üretildi

Deriye yerleştirilebilen LED ekran üretildi
Giyilebilir teknoloji ürünlerinde her geçen gün yeni gelişmeler kaydediliyor. Ulra ince LED ekranlar derinin üzerine çok ince bir katman olarak yerleştirilebiliyor.

LED ekranlar konusunda sürekli daha ince bir tasarımı hedef belirleyen araştırmacılar, sonunda bu hedeflerine inanılmaz başarılı bir şekilde ulaştılar. Hatta ulaşılan incelik öylesine inanılmaz bir boyuta geldi ki, artık bu LED ekranlar giyilebilmekte.

Webtekno'da yer verilmiş olan ilginç habere göre Tokyo Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, optoelektronik deri adını verdikleri bir teknoloji geliştirerek, oldukça ince ve bir o kadar da esnek LED paneller üretmeyi başardı.

Şu an için prototip aşamasında olan cihazların yapabildikleri sınırlı (oksijen seviyesi ölçme vs). Ancak araştırmacıların hedefi çok daha büyük şeyler yapabilmekte. Araştırmacılar, bir gün sporcuların bileğinde bu cihazlardan olacağını ve spor aktivitesi esnasında bütün vücut değerlerinin bu cihazlardan okunabileceğini umuyorlar.

Akıllara Justin Timberlake ve Amanda Seyfried'ın başrollerinde oldukları Zamana Karşı filmini getiren bu teknoloji ilerleyen zamanlarda telefonları derimizin üstüne getirebileceğini düşündürmekte.