Dervall’in anısına

Dün geceki maçın futbol dışında iki güzel özelliği vardı.. Birincisi, kulübün yeni uygulamasına göre, Türk Telekom Arena’daki her maçın Galatasaray tarihinde kendisine özel yer edinmiş bir efsane isme adanması..
İkincisi Galatasaray’ın tecrübeli çalıştırıcısı Fatih Terim’in 200.lig maçına çıkmasıydı..
Ve bu maçın G.Saray’ın efsane hocası Jupp Dervall’in adıyla anılması ise bu gecenin başka bir güzelliğiydi. Zira 2007’de kaybettiğimiz efsane teknik direktörün sarı kırmızılıların 14 yıllık şampiyonluk hasretine son vermesi,  Galatasaray’ı gerçek manada takım yapması ve onu Avrupa standartlarına ulaştırma çalışmalarını başlatması gerçekten unutulmaz işlerdi..
Ve bu güzel gece G.Saray’ın başındaki ikinci döneminde takımı 4 yıl şampiyon yaparak rekor kıran Fatih Terim içinde tarihi bir geceydi..
İşte bu güzelliklerle başlayan maçın ilk dakikaları G.Saray adına çok da iyi değildi..Hatta Aslan’ın eski hocası Skibbe’nin talebeleri G.Saray’ı çok da rahat bırakmıyordu..Yine tek golcü ile maça çıkan Terim’in ekibi rakip sahaya gitmekte zorlanıyor ve onun vazgeçilmez iki ismi Kazım ve Sabri’nin kanadından rakibin ataklarına maruz kalıyordu..
Ancak ligin başlamasıyla Trabzon’daki performansını bir türlü gösteremeyen Selçuk’un serbest atışında, sezon başında gönderilmesi düşünülen ve o dakikaya kadar zaman zaman hatalı çıkışlar yapan Gökan’ın golü maçın havasına tamamen değiştirdi..
Bu dakikadan sonra oyunun hakimiyeti tamamen Aslan’ın eline geçti..Bu gol sezona iyi işler yapan Eskişehir’in gardını tamamen düşürdü. Hele ikinci yarının hemen başında Melo’nun golü oyunun tek kaleye dönüşmesine neden oldu..
Galatasaray dün gece bu takım Arena’da bir başka oynuyor düşüncelerini bir kez daha ispat etti. Sarı kırmızılılarda Ujfalusi, Melo, Selçuk ile Riera takımın en göze batan isimleriydi..
Dün gece G.Saray 3.000’nci golüne erişemese de, futbolun büyük ismi Dervall’in anısına ve hocaları Terim’in 2. dalyası adına güzel bir galibiyet aldı...

Yazarın Diğer Yazıları