Dervişoğlu: "24 Haziran'da patlama yapacağız!"

Dervişoğlu: "24 Haziran'da patlama yapacağız!"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, toplumun bir süredir arayış içinde olduğunu, kendilerinin partileştikten sonra bunun bir yönelişe dönüştüğünü söyledi.

Bünyamin Öztürk / Ankara

İYİ Parti'nin milletin emriyle kurulduğunu belirten İYİ Parti Mahalli İdareden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, şöyle dedi: "24 Haziran'da patlama yapacağız. Bu ülke sağ-sol, alevi-sünni, zengin-fakir ayrışmasından, cinsiyet ayrımcılığından, hamasetten bıktı. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir parti istedi. Biz de milletin emrine uyduk, hazır olda bekliyoruz. Milletten nasıl taltif göreceğimizi sandıkta göreceğiz."

İYİ Partiye medyada uygulanan ambargoyla bir suskunluk sarmalına alınmak istendiğini vurgulayan Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan dişine göre bir rakip arıyor. İkinci turda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile karşılaşmak istemiyor. İYİ Parti en fazla oyu AKP'den alacaktır. Mesela İzmir özelinde AKP 2002'de aldığı yüzde 18 oy oranına gerileyecektir. CHP ve MHP'den de oy alacağız. Ama en çok oy AK Parti'den. Bu geçişleri sahada görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, Karadeniz'de ve İç Anadolu'da bunu iyi gördük. Vatandaşın bize karşı oldukça yüksek oranda bir yönelimi var. Yarıştan vazgeçen MHP'den de oy alıyoruz. Yaşama alışkanlıklarının zarar görmemesi için CHP'ye oy veren merkez sağ seçmeni yeniden bize dönüyor. Böylelikle de CHP'den oy alıyoruz. Sayın genel başkanımızın Meral Akşener'in kadın olmasıyla farklı kesimlerden de ciddi oy alıyoruz."