Dervişoğlu: Balgat'ın hatasını millet sandıkta düzeltecektir

Dervişoğlu: Balgat'ın hatasını millet sandıkta düzeltecektir
MHP İzmir eski İl Başkanı Dervişoğlu, katıldığı bir televizyon programında MHP Genel Merkezi'nin Başkanlık sistemiyle ilgili tutumunu eleştirdi. Dervişoğlu, "Balgat'ın hatasını millet sandıkta düzeltecektir" dedi.

Halk TV'de yayınlanan Fatih Ertürk'ün sunup yönettiği Türkiye Gündemi programına katılan MHP İzmir eski İl Başkanı ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Merkezi ile AKP arasındaki işbirliğini eleştiren Dervişoğlu, eyalet sistemiyle ilgi de kritik bir iddia ortaya attı.

İşte Dervişoğlu'nun açıklamaları:

Erdoğan'ın 'Eyalet sistemi' ile ilgili sözlerine cevap verecek olan MHP’nin muhterem Genel Başkanıdır. Ben böyle bir şeyi başından beri kabul etmediğim için böyle bir töhmetin ve zilletin altında bir Ülkücünün ezilip kalmasına asla razı olmayan bir adamım. Mütesabatım da buna elverişli değil.

Anlaşılan o ki 2013 yılında yaptığı konuşma ile Recep Tayyip Erdoğan bu eyalet sistemini gizli olmaktan çıkarmıştır zaten. Yani aklının bir tarafından böyle bir şey var ki bu yeni bir şey de değil. Ben bu günlerin hazırlığının 12 Eylül döneminde yapıldığını bir televizyon konuşmasında anlattım.

Cumhurbaşkanı Kenan Evren, yaşı kemale erdikten sonra Türkiye’yi 7 ayrı eyalete böleceklerini, bunun hazırlıklarını yaptıklarını ama demokrasiye erken geçtikleri için bunu beceremediklerini rahmetlik Turgut Özal’ın siyasi saiklerle buna karşı çıktığını ifade etti bir konuşmasında. Ben de o zaman İzmir İl Başkanıydım, Kenan Evren’i mahkemeye verdim. Hatta müşehade altına alınmasını istedim. Dedim ki; ‘bunu meizlik vasfını yitirmiş bir eski paşa olarak mı söylüyor yoksa eski bir devlet başkanı, ihtilalci bir konsey başkanı sıfatıyla mı söylüyor?’ dedim.

YANLIŞ POLİTİKALARIMIZ SEBEBİYLE IRAN VE İRAK'TA KÜRT DEVLETİ KURULDU

Bu Türkiye’nin gündemine yeni düşmüş bir şey değildir. Sıklıkla konuşulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısının ortadan kaldırılması, vatan birliğinin bozulması, Türkiye’nin bir kesiminde farklı devletlerin oluşturulması, öncelikle de bu yerel yönetim yasasında gerçekleşen reformlarla şehir devletçiklerinden buna geçişlerin temin edilmesi, HDP’nin de desteklediği 4 kantonlu Kürt devletinin oluşturulması, bunun İran ve Irak’ta bir bölümünü gerçekleştirdiler, Suriye’nin gerçekleştirilmesi yönünde bizim yanlış politikalarımız sebebiyle adım attılar. Ama Türkiye’de hala İran’ın, Rusya’nın, ABD’nin ne olduğunu bilen insanların varlıkları nedeniyle de düşünceden eyleme dönüştüremediler, ilk adımlarını attılar.

BİR ÜLKÜCÜ OLARAK YÜREĞİM KANIYOR

MHP açısından bu Anayasa metninde sadece üniter devlet yapısına vereceği zarar, vatan bütünlüğüne vereceği zarar, parti geleneklerine uymayan çok sayıda garabet örneğine de rastlamak mümkün. O sebeple MHP parti grubunun buna neden onay verdiği sorusu bir Ülkücü olarak yüreğimi kanatıyor.

BALGAT'IN HATASINI MİLLET SANDIKTA DÜZELTECEKTİR

Ama bir diğer yanıyla da beni mutlu eden bir şey var. Meclis’te çıkan sonuçlara baktığımızda MHP’nin 40 kişilik parti grubunun 23’ünün ‘evet’ oyu verdiği, 17 vekilin ‘hayır’ dediği görülüyor. Demektir ki bu; MHP’nin yekunun kabul ettiği bir durum değildir. Dolayısıyla MHP lider kadrosunun yapmış olduğu  bu hatayı Allah izin verirse millet sandıkta düzeltecektir diye düşünüyorum.