Destici: Devlet adamı nefretle davranamaz

Destici: Devlet adamı nefretle davranamaz
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Tacettin Sultan Camisi’nde kıldı. Namazın ardından partisinin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret eden Destici, kabri başında Kuran okudu.

Vatandaşlarla bayramlaşan, çocuklara harçlık veren Destici, İslam coğrafyasının birçok yerinin bayrama kan ve gözyaşıyla girdiğini söyledi. Bayramın Müslümanların birliğine, beraberliğine ve huzuruna vesile olması dileyen Destici, şöyle konuştu: “Türkiye’de hukuksuzluklar yaşanıyor. Halbuki her şeyin başının adalet olduğunu kimse unutmamalı. Müslüman devlet adamının 2 yüzü vardır. Bunlardan biri Allah’a dönük yüzü tevhit ve dua, vatandaşa dönük yüzü ise adalettir. Adalet yok olduğu zaman aslında her şey yok olmuş demektir. Orada haksızlıklar, hukuksuzluklar ve zulüm başlamış demektir. Hiç kimsenin özellikle devleti yönetenlerin kinle, nefretle, öc alma duygusuyla hareket etmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz.” Cumhurbaşkanı seçiminin inananlarla inanmayanlar, Müslümanlar ile Müslüman olmayanların seçimi olmadığını belirten Destici, herkesin  seçimlerin demokrasi bayramı havasında geçmesi için gayret göstermesi gerektiğini söyledi. 

Gün olur devran döner
Emniyet’teki operasyonlara da değinen Destici, şöyle dedi: “Ramazan ayında, sahur vaktinde yapılan bu operasyonlar için ramazanın bitmesi beklenebilirdi. Bu öfke, nefret ve öç alma duygusuyla yapılıyorsa bu kabul edilemez bir durumdur. Adaletsizliği, haksızlığı, kumpası, zulmü kim kime karşı yapıyorsa, bu kişi babamın oğlu da olursa onun karşısındayım. Hepimizin aynı duyarlılıkta olması lazım. Gün olur devran döner. Bugün birilerine yapılanlar, yarın  başkasına yapılabilir. Onun için önemli olan adalettir. Türkiye’yi hukuk devleti haline getirmemiz lazım.”