Destici kayıtlara ‘Ak Partili’ olarak geçti

Destici kayıtlara ‘Ak Partili’ olarak geçti
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici YSK’nın kesin sonuç listesinde AKP milletvekili olarak gösterildi. Destici, listede ‘BBP Genel Başkanı’ ibaresinin yer almamasına itiraz etti ancak itirazı reddedildi.

24 Haziran seçimlerinde ilk kez uygulamaya konulan ittifak sisteminde pürüz çıktı. YSK, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi AKP milletvekili olarak gösterirken, Destici buna itiraz etti. 'BBP Genel Başkanı' olduğu ibaresinin de yer almadığını belirten Destici'nin itirazı reddedildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığı habere göre, Türkiye'nin ilk kez yaşadığı ittifakla seçime girme uygulamasında pürüz çıktı.

AK Parti listelerinden Meclis'e giren BBP lideri Destici YSK'ya başvurarak, Seçim İttifakı Yasası'nın 16. maddesine göre siyasilere parti kimliklerini koruyarak ittifak yapma hakkı verildiğini, ancak bu durumun YSK'nın milletvekili seçim tutanağına yansımadığını dile getirdi.

Destici, milletvekili mazbatasında parti adı yazmadığını, seçilme tutanağında ise AK Parti milletvekili olarak işlem yapıldığını, 'BBP Genel Başkanı' ibaresinin hiçbir yerde yer almadığını ifade etti.

YSK, Destici'nin itirazını inceledi ve reddine karar vererek topu TBMM'ye attı.

Meclis'e kayıt yaptırdıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Destici, "Bugün BBP Meclis'te temsil ediliyor" demişti, ancak Meclis kayıtlarına 'AK Parti milletvekili' olarak yazılmıştı.

İlgili Haberler