Destici: Türkiye tuzağa düşürüldü

Destici: Türkiye tuzağa düşürüldü
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya ve Suriye ile yaşanan sıcak gelişmeleri ve seçim güvenliğini Yeniçağ’a değerlendirdi. Destici, “Yönetenlerin eliyle maalesef ülkemiz aldatılmış, tuzağa düşürülmüş oldu. Buna ister gaflet deyin, ister saflık, ister ihanet deyin ama sonuç budur” dedi.

Destici: Türkiye’yi tuzağa düşürdüler

Haber: Ahmet Takan / Bilun Çelik / Hanife Açıkalın

Terörün beli kırılmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörün belini kırdık” söylemine de atıfta bulunan BBP lideri Mustafa Destici, sözün hiçbir karşılığının olmadığını, terörün artarak devam ettiğini söyledi. Destici şöyle dedi: “Bence tamamen iç politikaya yönelik söylenmiş bir sözdür. Bu sözü Amerika’da söylediği gün biz binbaşımızı kaybettik. Cizre’de birkaç mahalleye hala girilemiyor. Silvan, Yüksekova, Nusaybin’de aynı şeyleri yaşıyoruz. ‘Bölgede terörün belini kırdık’ sözünün hiçbir karşılığı yok. Kandil başta olmak üzere kamplara yönelik hava saldırıları ön plana çıkarılmıştı ama son günlerde o da kesildi. Rusya gelişmelerinden sonra dikkatler tamamen oraya çekildi. ‘Kandil’i yerle bir ettik’ dedikleri zaman gazeteciler Kandil’e gitti ve öyle bir şeyden bahsetmediler.”

AKP’nin derdi seçim güvenliği değil, oy kaybı
ÜLKEDE PKK eylemlerinin halen devam ettiğini anlatan Destici, “Askerimiz, polisimiz şehit ediliyor. Karakollara saldırılıyor. Askeri araçların geçişi sırasında bombalar patlatılıyor. Ben seçim öncesinde bunun bir aldatma olduğunu düşünüyorum. Milletin tepkisini dindirmek ve oy düşüşünü engellemek adına bir politika olduğunu düşünüyorum” dedi. Güvenli bir seçim ortamının bulunmadığını belirten Destici, sözlerini şöyle tamamladı: “Polisin giremediği bir mahalle, ilçemiz varken seçim güvenliğinden bahsetmek olur mu? Bunun müsebbibi PKK, HDP ama ona göz yuman kim? Onları seyredenler kim? İstediğini alacaklar. Sandıkları kontrol edip, istedikleri sonucu temin edecekler. Zaten iktidar seçim güvenliğini dert etmiyor. ‘Oy kaybediyorum, PKK sandıklara hâkim oluyor, ben de oy kaybediyorum’, bunu dert ediyor.”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya ve Suriye ile yaşanan sıcak gelişmeleri ve seçim güvenliğini YENİÇAĞ’a değerlendirdi. Suriye ve Rusya meselesinde Türkiye’nin dış güçler tarafından aldatıldığını ifade eden Destici, “Yönetenlerin eliyle maalesef ülkemiz aldatıldı, tuzağa düşürüldü. Aldatılan ve kandırılan bir Türkiye var” dedi. Türkiye’nin bölgede kaybeden ülkeler arasında olduğunu dile getiren Destici, Rusya, Amerika ve İngiltere tarafından tuzağa düşürüldüğünü kaydederek şunları söyledi: 

Bedeli ağır olur
“Bölge hükümetleri arasında Suriye kaybeden bir ülke, Irak da kaybeden bir ülke. Onun dışında bir kaybeden daha var, o da Türkiye’dir. Kendisini bölgesel bir savaşın içinde bulmak üzere, ekonomik olarak büyük bedeller ödüyor. Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kentlerimiz altüst vaziyette, mültecilerin neredeyse büyük bir bölümü Türkiye’de. Öte yandan Suriye’deki hükümet boşluğundan dolayı PKK-PYD adı altında bir devlet kuruluyor. Bunların hepsi bir projeydi. Türkiye’yi yönetenlerin eliyle maalesef ülkemiz aldatılmış, tuzağa düşürülmüş oldu. Buna ister gaflet deyin, ister saflık, ister ihanet deyin ama sonuç budur. Ağır bedeller ödedik. Eğer bundan sonraki adımlar doğru atılmazsa daha da ağır bedellerle karşı karşıya kalacağız.” 

Batı’ya güvenmemeliyiz
Türkiye’nin artık Batı’ya güvenmemesi gerektiğinin altını çizen Destici, Suriye politikasının ve terörle mücadelenin Batı ile yürümeyeceğini belirtti. Batı’ya güvenerek yeni politikalar üretilirse altından kalkamayacak yaralar alınacağına değinen Destici, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yapacağı iş bu saatten sonra sınırlarını kapatacak, üslerini kazanacak kendi göbek bağını kendi çözecek ve bu süreci en az zararla atlatmaya bakacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Rusya, Suriye ile neden bu kadar ilgileniyor’ sözünü de ben anlamıyorum. Rusya başından beri Suriye ile ilgiliydi. Rusya’nın Suriye’de üsleri, kullandığı limanlar var. Hafız Esad’dan beri Rusya arasında sıkı diyalogları, ortak yaptıkları işleri var. Eğer ABD göz yummasa, müsaade etmese Rusya’nın Hazar’dan füze göndermesi söz konusu olmaz, bu bir savaş sebebi olur. Rusya’nın hava sahasını ihlal etmesi, bizim savaş uçaklarımıza uçaklarının kilitlenmesi, bunlar aslında NATO’ya da bir tepkidir.”