Öcalan’ı dışarı çıkarıp özerklik ilan edecekler

Öcalan’ı dışarı çıkarıp özerklik ilan edecekler
Öcalan’ı dışarı çıkarıp özerklik ilan edecekler

Terör örgütünün iktidardan cesaret alıp iyici şımarması ve Lice’de sözde “şehitlik” açması tepkiyle karşılandı

Terör örgütünün iktidardan cesaret alıp iyici şımarması ve Lice’de sözde “şehitlik” açması tepkiyle karşılandı. YENİÇAĞ’a konuşan Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, “Terör örgütü PKK’nın Güneydoğu’da dokunulmazlığı var. TSK kışlasına çekildi, alan PKK ya kaldı” dedi. Güneydoğu Anadolu bölgesinin terör örgütünün insafına terk edildiğini savunan Nejat Eslen, şöyle konuştu: “Güneydoğu tamamen terör örgütüne terk edilmiş gibi bir durum var. PKK istediği yerde yol kontrolü yapıyor, eylem gerçekleştiriyor. Savunma özgüvenini çağrıştıran düzenlemeler yapıyor. PKK’nın Güneydoğu’da dokunulmazlığı var. TSK kışlasına çekildi, alan PKK’ya kaldı. PKK da bunu kazanılmış zafer olarak gösteriyor. Böyle devam ederse burada özerk bölge ilan edilecek ve teröristbaşı Öcalan özgürlüğüne kavuşacak. İpin ucu çoktan kaçtı.”

 


Terörle mücadele yok

 


Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da, pazarlık süreci ile birlikte TSK’nın terörle mücadeleyi bırakmak zorunda kaldığını söyledi. TSK’nın kışlaya çekilmek zorunda kaldığını anımsatan Kuloğlu, boşluğu terör örgütü PKK’nın doldurmaya çalıştığını ifade etti. Sözde çatışmasızlık sürecini terör örgütünün lehine kullandığını anlatan Kuloğlu, şunları söyledi:
 “Silahlı kuvvetlere terörle mücadele konusunda sadece valinin talimatıyla hareket edeceği söylendikten sonra, silahlı kuvvetler de terörle mücadelesini bıraktı ve tamamen kışlalarına çekildi. Alanda bir boşluk ortaya çıkınca PKK her ne kadar çekiliyorum dese de yerine gelen ve kalan unsurlarıyla hakimiyet sağlamaya, bölge üzerinde etkinlik kurmaya çalışıyor. Şehitlik de kurar, yol da keser, kontrol de yapar. Çünkü TSK orada bir faaliyette bulunmadığına göre bu boşluk PKK tarafından kapatılmış durumda. ’Barış süreci devam ediyor, çatışma olmasın’diye müdahale edilmiyor. Çatışmasız geçen süreçte de PKK duruma hakim olmaya çalışıyor. Zaman içerisinde orada özerk bölgeye yakın bir durum yaratılması planlanıyor. Buna müdahale edilmediği sürece bölünmeye kadar giden yolun açıldığı düzen olur.”

 


Devlet şeklen var

 


Emekli Tümgeneral Erdal Sipahi ise yaşanan olayların bölünme senaryosunun parçası olduğunu söyledi. Pazarlık süreci ile birlikte inisiyatifin terör örgütünün eline geçtiğini vurgulayan Sipahi, PKK’nın da bölgede otorite kurmak için her fırsatı değerlendirdiğini belirtti. Sipahi, “Hükümetin bu konuda vermiş olduğu tavizlerin, yapmış olduğu pazarlıkların, müzakerelerin sonucu olan gelişmeler. Bu ihanetin farkına varacak ve bundan geri dönüş yapacak. veya Türk milleti bir şekilde bu hükümetin yerine başka bir hükümeti seçecek. Otoritesini ve kontrolünü devlet büyük ölçüde kaybetti. Devlet sadece şeklen var” diye konuştu.