DEVA Partisi'nde 13 ilçe başkanı istifa etti

DEVA Partisi'nde 13 ilçe başkanı istifa etti
İstanbul'da DEVA Partisi'nin 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

İHA'nın haberine göre, DEVA Partisi'nin Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Büyükçekmece'de bulunan bir otelde toplanan ilçe başkanları adına DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman konuştu.

Kahriman, partinin kuruluşu sırasında emek harcadıklarını ifade ederek, "Biz yola çıktığımız zaman bu ülkenin geleceği için 81 ilimizde 85 milyon nüfusun herkesin derdine deva olacağız dedik. Ama gelinen noktaya bakıyoruz, 15 vekilin derdine deva olundu. Adalet, hak, hukuk ve emek dedik ama bütün arkadaşlarımızın emeği maalesef 15 vekil için kullanıldı" diye konuştu.

DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman "Partimizde seçime girmeden önce sayın genel başkanımızın bizatihi açıklaması var, 'kendi logomuz ile seçime gireceğiz'. Cuma günü reklamları verildi, maalesef ki cumartesi günü Millet İttifakı ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi listeleri ile girilme kararı alındı. Peki bu kararı verecektiniz, Türkiye'nin 81 ilinde bin 600 arkadaşımız vekil olmak için başvuru yapmıştı. Başvuru yaparken partimize güvenerek başvuru yaptı. Bu arkadaşlarımız ile istişare etmeden arkadaşlarımızın başvurusunu göz önünde bulundurmadan bir anlık karar ile maalesef 5 kişi oturup karar verildi” dedi.

"PARTİYİ KÜÇÜLTÜP BU HALE GETİRDİLER"

Konuşmasının devamın DEVA Partisi'nden İstanbul'dan milletvekili olan isimlere de sitemde bulunan Kahriman, "Biz emek verdik, teşkilat emek verdi, akabinde bu arkadaşlarımız kendilerini vekil yaptılar. İstanbul'da seçilen 5 tane vekil, inanın bölgedeki arkadaşlarımıza teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekküre bile gelmediler. Partiyi sürekli küçülttüler, maalesef partiyi bu hale getirdiler" diye konuştu.

Kahriman "Türkiye'ye siyasi parti kuruyorsan kendine ve ekibine güveniyorsan kendi logon ile seçime gireceksin. Eğer bu yüreğiniz yoksa, topluma güven vermiyorsanız başarılı olamazsınız, kusura bakmayın. Nitekim gelinen nokta DEVA Partisi olarak değil bir dernek haline geldi. Ben ve arkadaşlarım bundan sonraki süreçte ülkemizin, çocuklarımız geleceği için adalet ve özgürlük için mücadele edeceğiz, asla pes etmeyeceğiz. En kısa sürede ben ve arkadaşlarım Türkiye'de bu ekip tarih yazacaktır” dedi.

aw061092-01.jpg

aw061092-02.jpg

aw061092-03.jpg

İlgili Haberler