Devler Ligi’nde rekorlar gecesi

Devler Ligi’nde rekorlar gecesi
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam ilkler yaşandı. E, F, G ve H gruplarında Chelsea B. Münih ve Shakhtar Donetsk aynı gece 20 gol atarak haftaya damgasını vurdu. Toplamda 40 gol atılırken Donetskli Luiz Adriano 5 kez ağları havalandırıp Messi’nin unvanını eline geçirdi

Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G ve H gruplarında önceki akşam oynanan karşılaşmalarda ilkler yaşandı. 4 grupta yapılan ve toplamda 40 golün atıldığı üçüncü maçlar, birçok rekoru da beraberinde getirdi. H Grubu’nda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’in deplasmanda Bate Barisov’u 7-0 yendiği müsabakada ilk defa bir Şampiyonlar Ligi takımı bir devrede 6 gol attı. Shakhtar Donetskli Luiz Adriano ise Belarus ekibi karşısında 5 kez fileleri havalandırarak Lionel Messi’nin “Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en çok gol atan oyuncu” rekorunu egale etti. Brezilyalı golcü, ilk yarıda 17 dakika içinde 4 kez (28, 36, 40, 44) fileleri havalandırarak bu gol sayısına en kısa sürede ulaşan futbolcu oldu. Ayrıca, turnuvada bir maçta 4 ve üstü gol atan 12. futbolcu olmayı da başardı. 

Bayern Roma’yı yaktı
Devler Ligi’nde ayrıca Bayern Münih’in deplasmanda Roma’yı 7-1 yendiği maçta Bavyera temsilcisi, ilk yarıda rakibinin filelerini 5 kez havalandırarak “bir devrede en çok fileleri havalandıran deplasman takımı” unvanını ele geçirdi. Önceki akşam oynanan maçta Roma sahasında Bayern Münih’ten tarihi bir yenilgi aldı: 1-7. Alman ekibi, İtalyan devine unutamayacağı bir ders verdi. 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı’ndaki maçta tribünlerin tamamı doldu. Oyuna hızlı başlayan B. Münih gol atmaya doyamadı. 8 kez ağları havalandırdığı maçta golleri Robben (2), Götze, Lewondowski, T. Müller, Ribery,  Shaqiri (B.Münih) ve Gervinho (Roma) attı. AS Roma, 2006-07 sezonunda yine aynı ligde Manchester United’a deplasmanda 7-1 boyun eğmişti.

Chelsea ve Donetsk’ten 13 gol
Şampiyonlar Ligi G Grubu maçında Chelsea sahasında Maribor’u ağırladı. İngiliz temsilcisi 13’te Remy ile 1-0 öne geçti. Genç oyuncu 16. dakikada sakatlanarak yerini Didie Drogba’ya bıraktı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Drogba durumu 2-0 yaptı. 31’de Terry’nin attığı golle ilk yarı 3-0 sona erdi. İkinci yarıda Maribor’dan Viler topu kendi ağlarına gönderince skor 4-0 oldu. 77’de yine penaltıdan golü bulan Hazard, 90. dakikada skoru belirledi: 6-0. H Grubu’nda ise Mircea Lucescu’nun Shakhtar Donetsk’i deplasmanda Bate Borisov’a ilk yarıda 6 gol birden attı. 11’de Teixeira ile 1-0 öne geçen Ukrayna ekibinde Luiz Adriano 4 gol atıp (28, 37, 40, 44) farkı açtı. Bu devrede bir diğer gol ise 35’te Douglas Costa’dan geldi. 82’de Adriano ile bir gol daha bulan Shakhtar sahadan 7-0’lık galibiyetle ayrıldı.