Devler Washington’da

Devler Washington’da
ABD’nin başkenti Washington’da ünlü markaların son model otomobillerinin tüketicinin beğenisine sunulduğu 2014 Washington Oto Şov Fuarı başladı.

Otomobil üretiminde dünya genelinde faaliyet gösteren 42 firmanın 2014 model 700 civarındaki yeni marka ve modeli, başkent Washington’daki Kongre Merkezi’nde teşhir ediliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yakıtta cimri ve çevre dostu olarak tabir edilen küçük ölçekli otoların ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiği gözlerden kaçmadı. 

Fuarda arazi testi

Fuar, sektördeki teknolojik yenilikleri vitrine çıkartırken, otomobillerin dış tasarımlarının hangi ölçülere ulaştığını gözler önüne seriyor. Fuar alanında oluşturulan doğal koşullarda, araçlarla kısa deneme turlarına çıkma imkanına sahip olan ziyaretçilerin performans testine de doğrudan tanık olmaları sağlanıyor. 
Bu yıl fuarın en ilginç modellerinden biri de Toyota firmasının Japonya’da prototiplerinin halen test aşamasında kullanıldığı tek kişilik aracı  “i-Road” modeli oldu. Fuar görevlileri, meraklı ziyaretçilerin sorularını cevaplandırıyor. Otomobil sektörünün meselelerinin konuşulduğu seminer ve konferansların da düzenlendiği Washington Oto Şov Fuarı, 2 Şubat’a kadar gezilebilecek. 
Basri Şahin - Washington / (A.A.)