Devlet adamlığı dersi!

Devlet adamlığı dersi!
Ahmet Davutoğlu, terör örgütününsözcüsü vekillerle masaya oturuyor. Alman Başbakan Merkel ise PKK paçavrası açanlara hesap soruyor

PKK'yı biz göremedik Alman soruşturma açtı

İktİdar, G. Doğu’daki kentleri PKK paçavraları ile süsleyip halktan haraç toplayan, vali ve kaymakam atayan terör örgütüne ses çıkarmazken Berlin Savcılığı, PKK paçavrası açtığı gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılan parlamenter Nicole Gohlke’ye destek veren vekillerin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı “suç” olarak kabul etti.
10 parlamenterin PKK paçavrasıyla çektirdikleri fotoğrafı Facebook’ta paylaşmalarını affetmeyen savcılık, karara gerekçe olarak 1993’te yürürlüğe giren “yasağı” gösterdi. 64 parlamenter ile Federal Meclis’te ana muhalefet partisi olan Sol Parti Grubu, daha önce PKK yasağının kalkması için Alman Meclisi’ne başvuruda bulunmuştu.
Almanya’da bunlar yaşanırken, AKP iktidarı ihanet sürecinde belirlenen yol haritası için gayret sarf ediyor. HDP, İmralı ziyaretini 48 saat sonra duyururken, heyetin Öcalan ile görüşmesine üst düzey MİT yetkilisi de katıldı. Öcalan, Kandil’den hükümetin bölgede “kamu düzeninin sağlanması” şartının karşılanması isteğinde bulundu.


Türkiye'yi bölme projesi olan ihanet süreci Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu gözetiminde bakanlar düzeyinde yürütülürken Almanya, Türkiye'ye örnek olabilecek bir karar aldı. Berlin Savcılığı, geçen kasım ayında Federal Meclis'te PKK bayrağı açan Sol Parti üyesi 10 parlamenter hakkında soruşturma başlattı. Türkiye'de güvenlik güçleri, sokaklara bayrak diye paçavralar asan terör örgütü PKK'nın, Doğu  ev Güneydoğu'da vali, kaymakam atayıp vergi adıyla haraç almasına ses çıkaramazken Berlin Savcılığı, PKK bayrağı açtığı gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılan parlamenter Nicole Gohlke'yi destek veren vekillerin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı "suç" olarak kabul etti. Münih'de 18 Ekim'de gerçekleşen Ayn el-Arap gösterisinde PKK bayrağı açtığı için Federal Meclis Dokunulmazlık Komisyonu Sol Partili Vekil Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığını geçen kasım ayında kaldırdı.  Bunun üzerine Sol Partili bir grup vekil, kararı protesto etmek amacıyla Federal Meclis'te PKK bayrağı açmıştı. Ancak Berlin Savcılığı,  parlamenterler Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia  Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler ve Ulla Jelpke'nin bürosuna mektup gönderen soruşturma açıldığını bildirdi. Savcılık, 13 Kasım'da 10 parlamenterin PKK bayrağıyla çektikleri fotoğrafı Facebook'ta paylaşmalarını "suç" olarak kabul ettiğini duyurdu. Savcılık karara gerekçe olarak Almanya'da 1993 yılından itibaren yürürlükte olan PKK yasağını gösterdi. Geçen hafta 64 parlamenter ile Federal Meclis'te ana muhalefet partisi olan Sol Parti Grubu, PKK yasağının kalkması için Federal Meclis'e başvuruda bulundu.


İmralı'ya gizli ziyaret

Öte yandan ihanet sürecinde belirlenen yol haritasını yazılı anlaşmaya dökme çabaları, terör örgütü PKK'nın baskıları sonucu hız kazandı. HDP, daha önceki açıklama yöntemlerinin aksine geçen çarşamba günü yaptığı İmralı ziyaretini yaklaşık 48 saat sonra duyurdu. HDP'nin açıklamasında şöyle denildi: "Çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, Devlet ve Hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği devam etmektedir. Görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü İmralı Adası'nda Sayın Öcalan'la 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; Bu süreçte İmralı'da Sayın Öcalan'la Devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır." Edinilen bilgilere göre HDP heyeti, gizli İmralı ziyareti öncesi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu ihanet süreci bürokrasisiyle seri görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetin Öcalan ile görüşmesine üst düzey bir MİT yetkilisi de katıldı. Öcalan, Kandil'den hükümetin bölge illerinde "kamu düzeninin sağlanması" isteğinin mutlak olarak karşılanması isteğinde bulundu.