Devlet Bahçeli ifade verdi

Devlet Bahçeli ifade verdi
Dokunulmazlığı kaldırılan MHP lideri Devlet Bahçeli ifade veriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Başsavcılığının talimatı doğrultusunda “halkı alenen tahrik” suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da ifadeye çağrılmıştı. MHP Lideri, saat 14:00’da Ankara Adliyesi’ne geldi. Bahçeli, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’a ifade verdi.

Bahçeli, Ankara Adliyesi'nde verdiği ifadenin ardından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Çok muhterem basın mensupları; Hepinizin bildiği gibi TBMM’de milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasallaşması sonrası uygulamaya geçilmiştir. Bu yasa çerçevesinde MHP Osmaniye Milletvekili olarak ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmıştır.

O soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz.

"ADLİYEYE GELMELİLER"

Bu uygulamayı çok fazla abartanlar olmuştur fakat bugün görülmüştür ki işlemler çok nazikçe yapılmıştır. Geçmiş dönemlerde yapılan bazı uygulamaları eleştirerek bu uygulamayı eleştirmek çok doğru değildir. Dokunulmazlıklarda fezlekelerle ilgililer kim ise adliyeye gelmelidirler.

İlk İfade Veren Bahçeli Oldu!

Dokunulmazlığının kaldırılması ardından ilk kez ifade veren genel başkan Bahçeli oldu. 

Bahçeli hakkında hazırlanan ne önemli fezleke ise Bursa mitinginde atılan sloganlara verdiği karşılık oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Bursa mitinginde atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına verdiği "Onun da zamanı gelecek" yanıtı üzerine hakkında fezleke açılmıştır.