Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül'e tepki gösterecek mi?

Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül'e tepki gösterecek mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Abdülkerim Çevik'in öldürülmesinin ardından yayınladıkları taziye mesajında Bitlis'in Güroymak ilçesi için 'Norşin' ifadesini kullanması dikkat çekti. Aynı ifadeyi 2009'da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kullanması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisine neden olmuştu.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden 50 yaşındaki Abdulkerim Çevik, dün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Çevik'in hayatını kaybetmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün taziye mesajı yayınlamaları tartışma konusu oldu.

Diğer yandan her iki bakanın da mesajlarında Bitlis'in Güroymak ilçesi için 'Norşin' ifadesini kullanması dikkat çekti. Soylu ve Gül'ün, “Norşin” ifadesini kullanması, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki “Norşin” tartışmasını hatırlattı.

DEVLET BAHÇELİ AYNI TEPKİYİ VERECEK Mİ?

AKP iktidarının açılım politikasını başlattığı 2009 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bitlis'in Güroymak ilçesinde halka hitap ederken 'Norşin' ifadesini kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, bu duruma sert tepki göstererek Güroymak’a “Norşin” diyen Abdullah Gül’e “siyasi çürüme, kepazelik, PKK taleplerine cevap veriyor, İstanbul tabelasının yerine de Konstantinopolis mi yazacaksınız” sözleriyle yüklenmişti. 

Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın ortağı AKP’nin bakanları Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül’ün de “Norşin” ifadesini kullanmasına karşı ise sessizliğini koruyor.