Devlet Bahçeli'den 'hayır' çağrısı

Devlet Bahçeli'den 'hayır' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmalarının 'eyalet' açıklamalarına Bahçeli'den tepki geldi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanı da bunu kabulleniyorsa, o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan Ülkücülerin kararı ne olacaktır?" diyerek 'hayır' çağrısı yaptı.

Devlet Bahçeli, canlı yayında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

Referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Bahçeli, eyalet sistemiyle ilgili yöneltilen soruya şok bir çıkış yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarının 'eyalet' açıklamalarına çok sert tepki gösteren Bahçeli, "Başdanışmanlar eyalet gelecek diyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyorsa referanduma iki gün kala Ülkücülerin sandıktaki kararı ne olacak?" diyerek hükümete ve teşkilatlara mesaj gönderdi. Bahçeli'nin bu mesajı, 'AKP-Bahçeli işbirliğinde çatlak' olarak yorumlandı.

Bahçeli, eyalet sistemiyle ilgili şu sözleri söyledi:

"Şimdi eyalet sistemini getireceğiz diye bir Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak söylüyor. Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor, bunu kabulleniyor ise, o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan Ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım. Ben kendisine iletmedim. Bunu saklamanın bir manası yok. Benim iletmeme gerek de yok. Ben olsam o danışmanları çoktan görevden alırdım." 

BAHÇELİ 'HAYIR' DİYOR!

Devlet Bahçeli'nin canlı yayında söylediği sözler sosyal medyanın da gündemine oturdu. Bahçeli'nin hükümete ve teşkilatlara gönderdiği mesajla ilgili atılan binlerce tweet, #BahçeliHayırDiyor tag'inin 1. sıradan Türkiye gündemine girmesini sağladı.

İlgili Haberler