Devlet Bahçeli'den HDP hakkında flaş iddia

Devlet Bahçeli'den HDP hakkında flaş iddia
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli gruptaki konuşmasında HDP ile ilgili iddialarda bulundu.

HDP’lilerin 2013-2014 yıllarında İran’a gidip geldiklerini açıklayan Bahçeli bu ziyaretler sırasında “İran’dan barikat kurulması konusunda tavsiye alındığını, PKK’nın da aynen bunu taklit ettiğini” savundu.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

Hepimizi ürperten, kasıp kavuran gerçeklere dikkatinizi çekerim. 274 günde 179 polisimizi, 267 askerimizi, 10 korucumuzu, 19 sivil memurumuzu yani 475 vatan evladını şehit verdik. Şehitlerimize ve teröre kurban giden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Söyleyiniz bana, karşınızdaki tablo korkunç sayılamayacak mıdır? Türkiye bir felaket kuşağında, bir kan çukurunda, ölüm tünelinde değil midir? Türkiye herhangi bir savaşa girmemiştir. Bu yaşananlar nedir peki, nasıl okunmalıdır? 3-5 kuduzun ihanetidir, yakında sular durulur diye ibretlik gelişmeler, görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım mı? Köstebek yuvası gibi il ve ilçelerin altı kazılırken, başbakan ve hükümeti gaflet çarkına yakalarını kaptırmışlardır.

Bir plan ve kurgu dahilinde Türkiye’nin Suriye’ye dönmesi, Iraklaşması, Suriyeleşmesi, Balkanlaşması etap etap uygulanmaktadır. Türk milleti bu kirli oyunu yutmaz. Erdoğan, merhum babasına “Biz Laz mıyız, Türk müyüz?” diye sorar. Erdoğan’ın babası da bunu büyük dedesine sormuştur. Büyük dedesi, “Torunum yarın öleceğiz, elhamdiülillah Müslümanım de geç” der. Hamdolsun hepimiz Müslümanız de geç. Biz Müslüman olduğumuz kadar da Türküz. Değişmeyecek kaderimiz, yok sayılamayacak asaletimiz budur. Doğumdan ölüme kadar, kim olduğumuzu, kökenimizi sormaya gerek duymadık. Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Bunu da böyle kabulleniyoruz. Kaynağımıza yüz çevirerek bir yere varamayız. Ecdadımızın inkarına göz yumamayız. Milli andımızdan, şanlı adımızdan, mukaddes anılarımızdan vazgeçerek bu zorlu coğrafyada bir ve bütün halde kalamayız.

HDP-İRAN İDDİASI!

Doğu ve Güneydoğu’da ne yaşanıyorsa, kapanmamış hesapların parmak izi vardır. Gerek PKK, gerek siyasi görünümlü kuklası HDP şer ve şiddet çetesidir. Şimdi bazı kuşkularımızı soru şeklinde dile getirmek istiyor, herkesin üstüne düşmesini ümit ediyorum. HDP’liler, İran’ın siyasi ve askeri kanatlarıyla 2013-2014 yıllarında kaç defa görüştü? Hükümet haberdar mıdır? İran’ın barikat kurulması konusunda tavsiye alınmış, PKK aynen taklit etmiş midir? İttifaklar kurulurken hükümet bunu etkisizleştirme çabasında bulunmuş mudur? Terörist taziyesine katılacak kadar ahlakı budanmışların dokunulmazlıklarını kaldırmak için neyi bekliyoruz? PKK yedeklerini yargıya teslim etmeyeceğiz de turşularını mı kuracağız.

DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ YASA HAKKINDA

Anayasaya geçici 20. Madde eklenmesi amaçlanmıştır. Söz konusu kanun teklifi karma komisyonda görüşülecek, karara bağlanacaktır. Arkasından Genel Kurul safhası başlayacaktır. Ak koyun, kara koyun ortaya çıkmalıdır. Kimse hesap vermekten kaçmamalıdır. Teröristlere yardım ve yataklıktan suçları somutlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıkları öncelikle kaldırılacaktır. MHP, AKP’nin anayasa değişikliğini destekleyecek, daha önce verdiği sözleri harfiyen uygulayacaktır. Anamuhalefetten bazı aykırı seslerin duyulduğuna şahit oluyoruz. Şimdiden ayak sürüyenler görülmüştür. HDP eş başkanlarının başına taş mı düşmüştür, yoksa korku dağları sarınca yeni taktikler mi geliştirmiştir?