Devlet kurumları AKP’ye çalışıyor!

Devlet kurumları AKP’ye çalışıyor!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’ye hizmet eden kurumların MİT ile sınırlı olmadığını belirtip Başbakan Davutoğlu’na yüklendi

Devlet kurumları AKP’ye çalışıyor!

Yasadışı çalışma

MİT’in kendi yasal çerçevesi içinde faaliyet göstermesi gerektiğini dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldi ki devletin en önemli kurumlarından MİT’in içerisindeki bir grup AKP’ye hizmet ediyor” diye konuştu.

CHP’liye ambargo
KILIÇDAROĞLU devletin bir kurumunun, bir partiye hizmet eder konuma gelmesinin doğru olmayacağını kaydedip şöyle dedi: “MİT bunu yapıyor da başkaları yapmıyor mu? Davutoğlu CHP’ye oy veren köylere gitsin, muhtarlara sorsun. O köylere valiler, kaymakamlar hizmet götürüyor mu götürmüyor mu?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısı için gittiği Antalya’da vatandaşlarla biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada, CHP’li milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgelerin gazetelerde yayınlandığını belirten Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun o dönem Dışişleri Bakanı olduğunu ve bunu görmediyse, sorgulamadıysa büyük bir hata yaptığını kaydetti. Başbakan Davutoğlu’nun, kendilerini MİT’i yıpratmaya çalışmakla itham ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bir kurumu yıpratmanın temel nedeni o kurumun yasadışı çalışmasına imkan sağlamaktır” dedi. MİT’in kendi yasal çerçevesi içinde faaliyet göstermesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldi ki MİT’in içerisindeki bir grup AKP’ye hizmet ediyor. Yani hükümete hizmet ediyor” dedi.

Başkaları da yapıyor
Devletin bir kurumunun bir partiye hizmet eder konuma gelmesinin doğru olmayacağını kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “MİT bunu yapıyor da başkaları yapmıyor mu? Sayın Davutoğulu’na söyleyeyim. CHP’ye oy veren köylere gitsin, muhtarlara sorsun. O köylere valiler, kaymakamlar hizmet götürüyor mu götürmüyor mu? Muhtar ’CHP’ye oy verdik diye hizmet yapılmıyor’diyor. Gözümüzün önünde muhtar bizzat gelip anlatıyor.” Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in “CHP yeterince karışık, MİT’e ihtiyaç var mı?” açıklamasına göndermede bulunarak şöyle şunları söyledi: “Bu konu bizim bir milletvekilimize sorulduğunda espriyle yanıt verdi. Anlaşılıyor ki sayın Davutoğlu’nun espri zekası fazla gelişmemiş. Espriyi zeki insanlar üretir. CHP milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgeler gazetelerde yayımlandı. Belge istiyorsa açsın gazetelere baksın, belgeleri görecektir. MİT hangi gerekçeyle CHP’li milletvekillerini fişliyor? 4Efendim bunun belgesini göstersin. ‘Belgesi gazetelerde yayımlandı. Daha ne yapalım?” CHP lideri şöyle devam etti: “Ben devleti Davutoğlu’ndan iyi bilirim. Devletin nasıl çalıştığını bilirim. (MİT’i yıpratmak istiyorsunuz) diyor. Ben mi diyorum MİT’e ’Yasadışı çalış’diye. MİT bana mı bağlı? Hayır. MİT’in kendi yasal çerçevesi içerisinde faaliyet göstermesi lazım. O devleti bilmez, tanımaz. Ayakları yere basmaz. Ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum. Ama karikatür gibi adam. Ne söyleyeyim. Siz devleti nasıl bilmez,  tanımazsınız.”

Kayınvalidesi vefat etti
Öte yandan, Kılıçdaroğlu’nun, Kocaeli Derince eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören kayınvalidesi 88 yaşındaki Fatma Özdağ, hayatını kaybetti. Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kısa bir süre önce hastanede ziyaret ettiği kayınvalidesinin ölümü üzerine, bugünkü programlarını iptal etti.