Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Devlet Tiyatroları yollarda

Erzurum Devlet Tiyatrosu, 2 Mayıs’ta Elazığ’da, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu da 4 Mayıs’ta Bingöl’de başlattığı turnelerini sürdürmeye devam ediyor.
Çocuk oyunu “Bremen Mızıkacıları” ile turne yapan Erzurum Devlet Tiyatrosu, Köprüköy, Pasinler, Karaçoban, Çat, Narman, Karayazı, Oltu, İspir, Aşkale, Tortum, Pazaryolu, Hınıs, Tekman’da, kısacası yurdumuzun dört bir yanında sanatseverlerle buluştu. Bremen Mızıkacıları, 25 Mayıs’ta Olur’da, 27 Mayıs’ta yani bugün Uzundere’de temsil edilecek. Yine aynı oyun, 29 Mayıs’ta Şenkaya’da, 30 Mayıs’ta ise, Horasan’da sahneye konulacak.
Diyarbakır Devlet Tiyatroları ise, 4 Mayıs’ta  “Bugün git yarın gel” adlı oyunla başlattığı turnesini, “Titanik Orkestrası” isimli oyunla Siirt’te, Şırnak’ta devam ettirdi.
Kilis “Konteynır Kent” te Türkçe temsil
22 Mayıs tarihinde ise Kilis’te Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan Konteynır Kent’te “Kurnaz Avukat” adlı çocuk oyununu sahneleyen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları büyük ilgi gördü. Temsil öncesi oyunun konusu seyircilere Türkçe ve Arapça olarak anlatıldı. Oyun 25 Mayıs’ta Kırıkhan’da, 26 Mayıs’ta Reyhanlı’da temsil edildiği gibi 28 Mayıs’ta da Yayla Dağı’nda sahne alacak. Yine 22 Mayıs’ta Kilis Merkez’de, 24 Mayıs’ta İskenderun’da sahnelenen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı “Hacıyatmaz” ise, 28 Mayıs’ta Hatay’da seyirci karşısına çıkacak.
Gezelim Görelim; “İmza Garden”
Biz Ankaralıların başkentimizi çok sevmemize rağmen “Şöyle gidip deniz kıyısında bir çay bahçesinde oturalım” ya da “Hafta sonu denize girelim” diyebileceğimiz sahillerimiz yok, bunun yanı sıra güzel Ankaramız’da birçok mesire yeri, çay bahçesi, piknik alanları ve yüzme havuzlu dinlenme tesislerimiz var...
İşte bunlara bir yenisi daha eklendi. Ankara-Konya yolu üzerinde Gölbaşı’nı geçtikten sonra 4. kilometrede açılan “İmza Garden”, 5 dönümlük meyve bahçeleri, olimpik yüzme havuzu, çocuk dostu minik hayvanların yer aldığı hayvanat bahçesi, köy kahvaltısı, brunchlar, açık büfe uygulaması, kokteyl ve düğün organizasyonlarıyla, özellikle de çocuklarımız için yaz okulu etkinlikleri olmak üzere bir çok ayrıcalıklı hizmet sunuyor. Doğa harikası bahçede şehrin yoğun olan günlük atmosferinden uzakta yemyeşil çimenler üzerinde, koyu gölgeler altında mangal yapmaya var mısınız? Aman dikkat! Kahvaltınızı yaparken başınıza elma ya da kayısı ağaçlarından küçük taze meyveler düşebilir. Yemesi serbest... Günün sonunda belki bedeniniz yorgun ama ruhunuz dingin ayrılacaksınız. Bence sıcak yaz günlerinde Ankara’da kalmak mecburiyetinde olanlar için kaçırılmaz bir fırsat.

Yazarın Diğer Yazıları