Dikkat Dikkat! Meteoroloji'den bu sefer ters uyarı geldi

Dikkat Dikkat! Meteoroloji'den bu sefer ters uyarı geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sefer ters bir uyarı yaparak hava sıcaklıklarının hissedilir derece artacağını açıkladı. Müdürlük, batı kesimleri haricinde yağış beklenmediğini belirterek, bazı insanları sevince bazı insanları ise hüzne uğrattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika haberine göre hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde hissedilir derece artacağı açıklandı. Müdürlük, ülkemizde mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artamaya başlayacağı ve hafta sonu kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 7 ila 10, diğer bölgelerde 3 ila 6 derece üzerine çıkmasının beklendiğini aktardı.

KİMİLERİ SEVİNECEK, KİMİLERİ ÜZÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklaması, bazı insanları sevince uğratırken, bazı insanları da hüzne uğrattı. Doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları artarken, batı kesimleri ise yağış alacak.

Doğu kesimdeki barajlar için ise kötü haber geldi. Barajların su seviyesinde önemli bir değişme olmayacağı ön görülüyor.

met.jpeg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yayınlanan raporun tamamı şu şekilde:

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak! Batı kesimler dışında ülkemizde yağış beklenmiyor!

Başlama-Bitiş Zamanı:

26.12.2020 10:00 - 31.12.2020 18:00

Genel Durum:

Ülkemizde mevsim normalleri civarı ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artamaya başlayacağı ve hafta sonu kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 7 ila 10, diğer bölgelerde 3 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKIYOR 

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların önümüzdeki hafta boyunca devam edeceği, batı kesimler dışında ülkemizde önemli bir yağış görülmeyeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara’da 13, İstanbul ve İzmir’de 17, Antalya ve Adana’da 19, Samsun’da 20, Trabzon’da 19, Erzurum’da 2, Diyarbakır’da 10 derece civarında olacak.

Kuzey iç ve batı bölgelerde rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

OLUŞMASI MUHTEMEL RİSKLER 

Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Alınabilir Önlemler

Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi