Dikkat! Kara kış şiddetini artıracak

Dikkat! Kara kış şiddetini artıracak
Hayatı durma noktasına getiren yoğun kar yağışı yurdu fena vurdu

TEM’de meydana gelen biri ölümlü 2 kaza nedeniyle Edirne ve Ankara’ya ulaşım sağlanamıyor. Mega kentte vapur seferleri iptal edildi, THY 250’den fazla uçuşunu iptal etti. İstanbul’da kar kalınlığı Kartal’da 30 santime ulaştı. Doğu’da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi.

 

Dikkat! Kara kış şiddetini artıracak

Yeni yıla sert kış koşulları altında girecek olan Türkiye’nin birçok yerinde kar esareti yaşanıyor. Binlerce köy yolu kapalı. Ulaşımda güçlükler yaşanıyor. Aşırı soğuk, kar, tipi ve don hayatı zorlaştırırken onlarca ilde okullar tatil edildi.

Kar Türkiye’nin birçok ilini beyaza boyadı. Deniz, hava ve kara ulaşımı kar ve tipiden olumsuz etkilendi, birçok sefer iptal edildi. Onlarca il ve ilçede okullar tatil edildi. Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Büyük kentlerde işyerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar yollarda perişan oldu. Sürücüler ara sokaklardan ana arterlere çıkamadı. İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı birçok yerde hayatı felç etti. Karla mücadele ekipleri, daha çok ana arterleri açık tutmaya çalışırken, vatandaş ara sokaklarda karla boğuştu. Birçok yerde buzlanma nedeniyle sürücüler ana yola ulaşamadı. Kentte çok sayıda kaza meydana geldi. Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı’nda araçlar yolda kaldı. Yolcular araçlardan inerek yürüdü. Çağlayan istikametine ilerlemeyen araçların ters yöne girerek geri döndükleri de görüldü.

Havalimanı otel gibi!

Uçuşları iptal olan yolcular nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda oteli andıran görüntüler ortaya çıktı. Havayolu şirketleri yolcularını otellere yerleştirirken, bazı yolcular ise terminalde beklemeyi tercih etti. Yolcular koltuk üzerinde uyudu. İstanbul’da bazı yerlerde dün sabah kar kalınlığının 30 santimi bulduğu görüldü. Maltepe’de kar nedeniyle kayganlaşan yoldan yakıt dolu tanker önce bir otomobile sonra da elektrik direğine çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken tankerden sızan yakıt çevrede paniğe yol açtı. İstanbul’da Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. Ege Denizi’nde saatteki hızı 60 kilometreyi bulan poyraz fırtınası nedeniyle GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri dün Gökçeada’dan 07.00 ve 17.00 seferleri, Kabatepe’den ise 10.00 ve 15.00 seferlerini iptal etti. Kar yağışının yoğun olduğu Doğu Karadeniz’de Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin’de etkili olan kar dolayısıyla 765 köy ve 191 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Samsun, Kastamonu ile Sinop’ta ise toplam 975 köy ve mahalle yolu kapalı. Aşırı soğukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van’da 280, Muş’ta 360, Bitlis’te ise 252 olmak üzere toplam 892 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor. İzmir’in merkezinde, kuzeyinde ve yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı beklentisi, resmi kurumları harekete geçirdi.

 

221 uçak seferi iptal edildi

İstanbul’da yoğun kar yağışı devam ederken, THY 221 seferini iptal etti. Pegasus Hava Yolları  da birçok seferini iptal ederken, ekipler başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da pistleri açık tutmak için seferber oldu. Atatürk Havalimanı’nda ‘kar timi’ sürekli pistleri kontrol ederken, uçaklar da buzlanmaya karşı de-icing (buz önleyici) sıvısıyla yıkandı.