Dilan Deniz İşcan gururumuz oldu

Dilan Deniz İşcan gururumuz oldu
Futbol sahalarında 18 yıldan bu yana düdük çalan 38 yaşındaki bayan hakem Dilan Deniz Gökçek İşcan, dünyada ülkemizin gururu oldu.

Tecrübeli yönetmen FIFA kokartlı 7 kadın hakem arasına girerek Türkiye adına tarihe geçti. İstanbul bölgesi hakemlerinden İşcan, hakemlik serüveni ve kariyerini Gençlik ve Spor dergisi’ne anlattı. Yurt içinde 200’den fazla, yurt dışında ise 99 maçta başarıyla görev yaparak grurumuz olan temsilcimiz, “Sahada kadın yoktur, hakem vardır diyor. 

Daha çok çalışıyoruz
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu  İşcan, öğretmenlik ve futbol antrenörlüğü bölümünü birlikte okumuş ve aynı zamanda B lisanslı futbol antrenörü. Başarılı hakem yurt dışına ilk adımı 
atışı ve kariyerini şöyle değerlendirdi: “2001 yılında FIFA yardımcı, 2005’te FIFA Hakemi, 2008’de UEFA’da 2. kategori hakemliğine yükseldim. 2010’da ise FIFA First Ketegoriye çıktım. 8 yılda 99 maç yöneterek ülkemizi başarıyla temsil ettim. Kadın olarak, erkeklerin daha çok olduğu hakemlik dünyasında olmak dünyanın en zor işi. Kadın bedeni kas gücü ile erkeğinki eşit değil. Bizde bunun ötesine geçmek ve fiziksel yetersizliğin performansımıza yansımaması için daha çok idman yapıyoruz. Her sınav ve maç için onlardan 2 kat daha fazla çalışıyor ve mükafatını alıyoruz.